Annons

Ekologisk mat har slutat att öka, varför?
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Därför står ekologiskt still

Ekologiskt har slutat öka i handeln. Livsmedelsföretagens förklaring? Efterfrågan från kunderna har stannat av. Nu är det närodlat som gäller.

Efter att ekologiska varor ökat och tagit marknadsandelar under flera år inträffade ett trendbrott 2019.
Från ekologiskt som viktigaste profil ville fler istället att varorna de handlar i första hand ska vara från Sverige och helst närodlade.

Nu har Livsmedelsföretagen, som organiserar cirka 800 företag, frågat sina medlemsföretag vilka förklaringar de har till att det slagit stopp i ökningen av ekologiskt.
Deras förklaring är lika enkel som – för vissa – kanske oväntad;
– Efterfrågan från kunderna har slutat öka.

När organisationens ekonom Carl Eckerdal presenterade en färsk konjunkturtrend och spaning 12 mars var han inte förvånad över att det slagit stopp i maskineriet för ekologiskt.
– Det är inte konstigt att en enskild trend, som efterfrågan på ekologiska produkter, efter en rad år av snabb tillväxt tappar mark till förmån för andra heta trender, sade Eckerdal och konstaterade att det är fler företag som tror på en minskad försäljning av ekologiskt än vad det är som tror på en ökning.

Läs mer om varför ekotrenden stagnerat i Butikstrender 3/2020 Prenumerera här.

Annons

powered by Typeform

Annons

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

”Allt beror på läget”

Reitan driver Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige och konstaterar att koncernens butiker drabbas olika hårt i Corona-tider där läget är helt avgörande.

Coop agerar i Karlskoga

Coop Värmland stänger nu en butik i Karlskoga och låter personal därifrån stötta Coop Forum för att den ska kunna hållas öppen även i nuvarande läge.

Tusentals går med i Handels

Den tuffa situationen i Corona-virusets spår får fler att söka sig till facket. Handels kan räkna in drygt 3 300 nya medlemmar hittills under mars.

Marknadsför gratis

Mecenat, som förhandlar fram studentrabatter, vill bidra i ett tufft läge genom att låta lokala företag marknadsföra sina varor och tjänster gratis.

”H&M tappar 45 procent”

Carnegie skriver i en analys att man räknar med att H&M:s försäljning under mars-maj kommer att minska cirka 45 procent med kvardröjande effekter.

Officiell kaffeleverantör

Löfbergs skapar finska arenaframgångar och blir officiell kaffeleverantör till den nya multiarenan UROS Live i
Tammerfors.

Anmäl dig till

powered by Typeform

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch