Orkla Sverige köper godisföretaget Bubs

Patrick Axzell vd för Orkla confectionery & snacks Sverige | Foto Pressbild
Orkla confectionery & snacks Sverige köper konfektyrföretaget Bubs, som är det åttonde största på den svenska marknaden.

Orkla confectionery & snacks Sverige köper alltså 100 procent av aktierna i konfektyrföretaget Bubs, som tillverkar och marknadsför framförallt vegansk sockerkonfektyr i påsar och som lösviktsgodis.

– Vi vill växa och bli Sveriges ledande hållbara snacks- och konfektyrbolag. Bubs är Sveriges åttonde största konfektyrföretag och visar mycket kraftig tillväxt. Det här är en investering som ligger helt i linje med att vår strategiska satsning inom konfektyr och hållbara varumärken, säger Patrick Axzell som är vd för Orkla confectionery & snacks Sverige.

– Bubs är ett starkt varumärke och bolag som ger oss en bra plattform för fortsatt tillväxt i Sverige, men också i våra övriga nordiska och baltiska länder, tillägger Axzell.

Bubs visar på en mycket positiv utveckling, skriver Orkla. Bolaget har haft en genomsnittlig årlig försäljningstillväxt på 10 procent sedan 2012/2013 och hade 2021/2022 (brutet räkenskapsår) en omsättning på 211 miljoner kr.

Bubs kommer att drivas som ett dotterbolag till Orkla Confectionery & Snacks Sverige och nuvarande vd, Niclas Arnelin kommer att vara kvar i bolaget som affärsområdeschef för Bubs.
– Vi lämnar gärna över stafettpinnen till Orkla och har tilltro till att de kommer att utveckla företaget vidare till nästa nivå, säger Ulrik Lindström, å nuvarande ägarfamiljens vägnar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil