Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Hittar lösningar med Attendo

Anställningarna hos Attendo kan vara framförallt som mat- och städpersonal men även andra arbetsuppgifter som exempelvis ledsagning.
Nordic Choice Hotels som varslat 4 500 medarbetare i Sverige om uppsägning skapar ett nytt samarbete med Attendo för att hitta nya jobb åt uppsagda.

Nordic Choice varslade nyligen 4 500 medarbetare i Sverige om uppsägning i Coronavirusets spår. Nu inleder man ett samarbete med omsorgsföretaget Attendo för att hitta nya jobb där åt medarbetare från hotellkedjan.

Ambitionen är att hitta jobb inom omsorgen och att hotellmedarbetarna kan gå tillbaka till ordinarie jobb någon gång längre fram. Anställningarna hos Attendo kan vara framförallt som mat- och städpersonal men även andra arbetsuppgifter som exempelvis ledsagning.

– Vi ser en god matchning mellan vår verksamhet och kompetensen hos många av Nordic Choice varslade medarbetare. Med detta vill vi pröva möjligheten att rekrytera en del av dessa till våra verksamheter för att stödja vår omsorgspersonal inom äldreomsorgen under en tid då sjukskrivningarna ökar på grund av Corona, säger Attendos koncernchef Martin Tivéus.

Hur många personer det kan handla om blir upp till varje region hos Attendo att avgöra.
Däremot är det klart att det redan nu finns ett behov i Attendos verksamheter framförallt i Stockholmsregionen.

– Vår grundfilosofi i Nordic Choice är att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar. Just nu är världen under stor press till följd av coronaviruset vilket drabbat besöksnäringen hårt. När vi nu tvingas till uppsägningar så känns det väldigt bra att vi tillsammans med Attendo kan hitta ny försörjning till de vi tappar och samtidigt fortsätta bidra i samhället, säger hotellkedjans koncernchef Torgeir Silseth.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.