Hittar lösningar med Attendo

Anställningarna hos Attendo kan vara framförallt som mat- och städpersonal men även andra arbetsuppgifter som exempelvis ledsagning.
Nordic Choice Hotels som varslat 4 500 medarbetare i Sverige om uppsägning skapar ett nytt samarbete med Attendo för att hitta nya jobb åt uppsagda.

Nordic Choice varslade nyligen 4 500 medarbetare i Sverige om uppsägning i Coronavirusets spår. Nu inleder man ett samarbete med omsorgsföretaget Attendo för att hitta nya jobb där åt medarbetare från hotellkedjan.

Ambitionen är att hitta jobb inom omsorgen och att hotellmedarbetarna kan gå tillbaka till ordinarie jobb någon gång längre fram. Anställningarna hos Attendo kan vara framförallt som mat- och städpersonal men även andra arbetsuppgifter som exempelvis ledsagning.

– Vi ser en god matchning mellan vår verksamhet och kompetensen hos många av Nordic Choice varslade medarbetare. Med detta vill vi pröva möjligheten att rekrytera en del av dessa till våra verksamheter för att stödja vår omsorgspersonal inom äldreomsorgen under en tid då sjukskrivningarna ökar på grund av Corona, säger Attendos koncernchef Martin Tivéus.

Hur många personer det kan handla om blir upp till varje region hos Attendo att avgöra.
Däremot är det klart att det redan nu finns ett behov i Attendos verksamheter framförallt i Stockholmsregionen.

– Vår grundfilosofi i Nordic Choice är att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar. Just nu är världen under stor press till följd av coronaviruset vilket drabbat besöksnäringen hårt. När vi nu tvingas till uppsägningar så känns det väldigt bra att vi tillsammans med Attendo kan hitta ny försörjning till de vi tappar och samtidigt fortsätta bidra i samhället, säger hotellkedjans koncernchef Torgeir Silseth.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil