Rekordmånad för Ica i mars

I kronor och ören mätt sålde de 1 269 Ica-butikerna för 11 064 miljoner kr i mars. Under första kvartalet som helhet är försäljningen 30 461 miljoner kr, vilket för de tre månaderna är 8,2 procent upp. | Foto: MostPhotos
Försäljningen i Sveriges Ica-butiker steg med 11,1 procent i mars. Kurvan gäller hela dagligvaruhandeln då jämförbara butiker steg med 10,8 procent.

11,1 procent upp för landets Ica-butiker i mars jämfört med mars månad 2019 är naturligtvis ytterst en väldigt påtaglig coronaeffekt. Att den gäller hela dagligvaruhandeln visar sig i att jämförbara butiker ökade försäljningen i mars med 10,8 procent i samma jämförelse.

I kronor och ören mätt sålde de 1 269 Ica-butikerna för 11 064 miljoner kr i mars.
Under första kvartalet som helhet är försäljningen 30 461 miljoner kr, vilket för de tre månaderna är 8,2 procent upp.
 
– Den höga försäljningstillväxten i mars beror i stor utsträckning på förändringar i kundbeteendet på grund av effekter av Coronaviruset med bl a bunkring samt förflyttning av försäljning från restaurang till livsmedelsbutiker. De kategorier som uppvisat mycket höga ökningstal är bland annat torrvaror, djupfryst, mejeri, chark samt frukt & grönt, analyserar Ica som också ser att ökningstakten sjönk i slutet av månaden ner mot mer normala tillväxtnivåer. Bland Ica-kategorierna ökade Maxi 14,4 procent i mars, Nära med 12,4, Kvantum 10,4 och Supermarket 7,6 procent.
Det var också en månad med mycket stark tillväxt i e-handeln,
rapporterar Ica.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil