Ica prisas av FN för klimatambitiöst arbete

Ica prisas av FN för klimatambitiöst arbete
Ica får FN-pris för sitt klimatarbete i samband med ”Bortom klimatneutralitet”. Foto: Pressbild Ica
Ica-gruppens klimatarbete prisas av FN för ”Bortom klimatneutralitet” i samband med att FN delar ut priser i ”Global climate action awards”.

Ica-gruppens klimatarbete prisas av FN för ”Bortom klimatneutralitet” i samband med att FN delar ut priser i ”Global climate action awards”.

FN meddelar att Ica-gruppen får pris för sin klimatambition ”Bortom klimatneutralitet”. Priset kommer att delas ut i samband med FN:s klimatkonferens COP26 i Glasgow i november i år.
Ica prisas för arbetet för att uppnå en klimatneutral verksamhet, och ambitionen att samtidigt driva förändring för minskat klimatavtryck såväl bakåt i leverantörskedjan som framåt, i konsumentled, skriver man i en pressrelease.

Ica-gruppens egen verksamhet blev klimatneutral 2020, efter att utsläppen minskats med 76 procent sedan 2006. De klimatutsläpp som kvarstår i den egna verksamheten klimatkompenseras, samtidigt som koncernen tar sikte på målet om netto noll utsläpp i den egna verksamheten 2030, och ett halverat klimatavtryck från kundernas inköp av livsmedel till samma år.

– Jag är omåttligt stolt över den resa vi gjort hittills. När vi satte målen till 2020 trodde vi de skulle bli svåra att nå, men sedan överträffade vi dem, konstaterar Ica-gruppens vd Per Strömberg.
– När vi nu tar nästa steg, bortom klimatneutralitet, är det fantastiskt roligt att få ett sådant erkännande av vårt arbete, tillägger Icas vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil