Axfood i nylansering av vegokött på äpple

Axfood i nylansering av vegokött på äpple
Så ser den första produkten ut i det nya samarbete Axfood nu presenterar. Foto: Pressbild Axfood
Cashewmeetly och Axfood lanserar nu i samarbete vegokött på cashewäpple. En produkt man har stora förhoppningar på och nu saluför på bred front.

Cashewmeetly och Axfood lanserar nu i samarbete vegokött på cashewäpple. En produkt man har stora förhoppningar på och nu saluför på bred front.

För varje cashewnöt som skördas kastas ett helt ätbart och näringsrikt cashewäpple och enbart i Afrika ruttnar 16 miljoner ton cashewäpplen varje år i samband med skörden av cashewnötterna.
Här föddes idén hos Linnéa Falkinger att ta vara på äpplet och förädla det på plats, både för att skapa arbetstillfällen och för att få fram ett nytt växtbaserat alternativ till kött i matlagning.

Resultatet blev Cashewmeetly, som nu lanseras nationellt i samarbete med Axfood.
Via livsmedelsinkubatorn Krinova Science Park i Kristianstad fick Linnéa och Axfood kontakt i början av året.

Sedan dess har arbetet pågått med att ta fram och lansera Cashewmeetly brett på den svenska marknaden.
– Jag vill bygga ett varumärke som gör gott både för människan, klimatet och ekonomin. Genom samarbetet med Axfood får jag en chans att nå marknaden brett och på flera olika sätt, konstaterar Linnéa Falkinger.

Cashewmeetly är en mångsidig matlagningsprodukt, helt utan tillsatser. Man kan både koka, steka, woka och grilla vegoköttet, eller lägga i matberedaren och köra till färs.
Bara fantasin sätter gränser. Tillagat är cashewäpplet fruktigt, lite syrligt och har bra tuggmotstånd, rapporterar Axfood.

Redan nu finns Cashewmeetly på Urban Deli, och från och med nästa vecka också i Willys-, Willys hemma- och Hemköp-butiker samt på Mat.se, och finns därmed att köpa i över 300 butiker och e-handel över hela landet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil