Mathem vann priset för årets ekoinsats

Mathem vann priset för årets ekoinsats
Foto: Krav
E-handelssajten Mathem vann priset för årets ekoinsats vid Dagligvarugalan. Bakgrunden till priset var hur man arbetar med ekologiskt och Kravmärkt.

E-handelssajten Mathem vann priset för årets ekoinsats vid Dagligvarugalan. Bakgrunden till priset var hur man arbetar med ekologiskt och Kravmärkt.

E-handelsbutiken Mathem har prisats för Årets ekoinsats på Dagligvarugalan. Juryn imponerades av hur företaget driver marknaden för ekologiskt och Kravmärkt via digitala kanaler, skriver företaget i en pressrelease. ­– Vi är otroligt glada och stolta över att ha kammat hem priset för Årets ekoinsats. Hållbarhet generellt, och ekologiskt som en del av det, är ett stort fokus för oss, säger Julia Lindberg som är kommunikationschef hos Mathem.
– Vi jobbar hela tiden med att förbättra vårt sortiment på området för att hjälpa våra kunder att göra enkla och hållbara val, och det här priset är ett fint bevis för att vi lyckas med det, tillägger hon.

Ekologiska produkter står i dag för över 20 procent av Mathems försäljning.
– Men vi ska bli ännu bättre. Vi har som mål att fördubbla försäljningen av produkter med hållbarhetsmärkning, och dessutom fördubbla försäljningen av växtbaserade produkter redan till och med 2023, lovar Julia Lindberg.

Fakta/Juryns motivering
”Vinnaren av Årets ekoinsats har satsat på att erbjuda ett brett ekologiskt utbud ända sedan starten. Ekoandelen ligger klart över branschsnittet och det ekologiska sortimentet prioriteras hela vägen från inköp till marknadsföring.
Företaget lyfter fram minst en ekologisk produkt varje vecka, och har alltid ekologiska alternativ bland extraprisvarorna. I egenskap av modern e-handelsaktör används medvetet många digitala funktioner för att driva marknaden för ekologiskt och Kravmärkt”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil