Projekt ska få oss äta mer vildsvinskött

Projekt ska få oss äta mer vildsvinskött
Foto: Mostphotos

13 projekt ska göra att restauranger och konsumenter får större tillgång till svenskt vildsvinskött. Ambitionen är att vi ska äta mer viltkött. 

Det har länge ansetts vara ett problem att samtidigt som vildsvinsstammen ökar så kommer fortsatt en väldigt liten del av köttet att nå konsumenter och kroggäster.
Nu har fyra myndigheter fått ansvar för att nå målet i ett regeringsuppdrag om att få ut mer vildsvinskött till konsumenterna.

Jordbruksverket har för sin del nu fördelat pengar till 13 projekt vilka ska bidra till målet.
Ett av syftena i satsningen är att göra det enklare för jägare att kunna sälja vildsvinskött både till konsumenter direkt och till handlare.

– De 13 projekten har en bred spännvidd. Det handlar bland annat om nya affärsmodeller, att ändra attityder och att skapa förutsättningar för måltidsupplevelser i hemmet, på restaurang och i det offentliga köket. Det är tydligt att intresset är stort hos de olika aktörerna i vildsvinskedjan och det ska bli intressant att följa resultaten, säger Camilla Bender Larson på Jordbruksverket, i en kommentar.

Även Livsmedelsverket arbetar med ämnet och där handlar det framförallt om att få fram ett nytt förslag till lagstiftning och regelverk.
Det nya förslaget till regelverk ska vara klart under 2021, är förhoppningen.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

264 miljoner euro till Arla-bönderna

264 miljoner euro till Arla-bönderna

Arlas representantskap röstade i veckan ja tillförslaget om en efterlikvid på 17,6 öre per kilo mjölk till alla Arlabönder, totalt 264 miljoner euro.

Nu har Clas Ohlson öppnat nya i Ingelsta

Nu har Clas Ohlson öppnat nya i Ingelsta

Torsdag 25 februari – inte bara lönedag för många utan även dagen då Clas Ohlson öppnade sin nya butik i Norrköping, mer exakt i Ingelsta köpcentrum.

Studenter inte så heta på ekologiskt

Studenter inte så heta på ekologiskt

Närmast är inte lika viktigt längre – och rabatter på kött är viktigare än ekologiskt. Mecenat som undersökt mer om hur studenters köpvanor rör sig.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.