Många får mer att handla för 2021

Många får mer att handla för 2021
Foto: Mostphotos
Sänkta skatter och högre löner. Många får mer att röra sig med under 2021, enligt Swedbanks beräkningar. Lönerna beräknas öka 2,5 procent i snitt.

Sänkta skatter och högre löner. Många får mer att röra sig med under 2021, enligt Swedbanks beräkningar. Lönerna beräknas öka 2,5 procent i snitt.

Det kan bli ett nytt gott år för dagligvaruhandeln när sänkta skatter och högre löner gör att många svenskar får mer att röra sig med under 2021.
Lönerna beräknas i snitt öka med 2,5 procent under 2021 och inflationen stanna runt 1 procent, vilket innebär reallöneökningar för den stora majoriteten.

Samtidigt kommer en rad förändringar på skatteområdet av vilka en del ännu inte är klara i alla delar.
Sammanfattningen är ändå klar;
– Med hänsyn till inflationen kommer lönehushåll få en ökad köpkraft, säger Arturo Arques, privatekonom  hos Swedbank, till TT.

För att ge ett par exempel beräknas en ensamstående med två barn och en månadsinkomst på 28 100 kr har 630 kr mer i disponibel inkomst från och med januari 2021 – och därtill höjs underhållsstödet med 200 kr 1 juli 2021.
En tvåbarnsfamilj med månadsinkomsterna 36 600 kr och 21 100 kr – kommer att ha 960 kr mer att röra sig med per månad, enligt Swedbanks beräkningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil