Hemleverans utan extra kostnad

Fram till idag har Matsmart erbjudit kostnadsfri hemleverans till storstadsområdena. | Foto av Lilja Skoog
Nu lanserar Matsmart en ny leveransmodell. Alla kunder som når fri frakt kan välja att få varorna levererade hem utan extra kostnad över hela landet.

E-handelns egna undersökningar visar att nöjdaste kunderna är de som får hemleverans, skriver Matsmart i ett pressmeddelande igår.
Fram till idag har Matsmart erbjudit kostnadsfri hemleverans till storstadsområdena men i rådande situation, när människor uppmanas vara försiktiga med sociala kontakter, har e-handeln snabbat på utvecklingen av en ny leveransmodell, som ska ge bättre service över hela landet, påpekar man.

– Kostnadsfri hemleverans till hela Sverige är något vi jobbat på att få till under en tid. Det känns extra bra att kunna lansera detta nu, när många kommer att semestra i Sverige. Oavsett var man bor och om man stannar hemma eller åker till sommarstugan kan man nu få sin mat levererad fram till dörren, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef för Matsmart.

Den nya leveransmodellen räknar ut fraktkostnad baserat på ordervärde, men tar också hänsyn till orderns volym, uträknad i antal lådor som varorna packas i.
Ju större ordervärde, desto fler lådor kan kunderna få levererade utan kostnad. Likvärdiga ordrar kostar lika mycket, oavsett vilken fysisk adress de ska levereras till.

Enligt Postnords e-barometer har e-handeln för mat vuxit kraftigt under våren. Även Matsmarts försäljning har ökat mycket under årets första fem månader. Största försäljningsökningen har varit i Blekinge, Uppsala och Värmland följt av Västernorrland och Västerbotten

– Våra kunder finns över precis hela landet och faktum är att vare sig Stockholm, Göteborg eller Malmö är på topp fem-listan över de regioner där vi vuxit mest under de första månaderna i år, så det känns angeläget att vi kan ha ett riktigt bra erbjudande till hela landet, avslutar Josefin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil