Reagerar negativt mot onödig luft i paketen

Reagerar negativt mot onödig luft i paketen
Nej, Postnord flyger inte i luften men transporterar däremot onödig sådan. Illustration: Pressbild Postnord
30 procent onödig luft i paketen är något som Postnord agerar för att minska. En ny undersökning gör att man kan hävda att konsumenter håller med.

30 procent onödig luft i paketen är något som Postnord agerar för att minska. En ny undersökning gör att man kan hävda att konsumenter håller med.

Cirka 30 procent av varje e-handlat paket består idag av onödig luft och allt fler konsumenter reagerar på för stora förpackningar, påstår Postnord i en pressrelease.
Orsaken till den är att Postnord drar igång initiativet Airfluencers, som vill få svenskar att premiera de e-handelsföretag som packar sina försändelser med minst luft.

I en beställd undersökning Postnord låtit Kantar Sifo göra säger 70 procent av de som svarat att de tycker paket ofta är större än nödvändigt och innehåller onödigt mycket luft.
Hälften av de svarande tycker att det är ett problem och av den halvan tycker sju av tio att det är ett problem av miljöskäl.

– Volymerna i våra flöden ökar ständigt. Enligt den senaste E-barometern har e-handeln ökat med 16 procent det senaste kvartalet, påminner Peter Hesslin som är chef för e-handel hos Postnord.
– Då ska vi minnas att den växte med hela 49 procent under 2020. Med dessa volymer får rätt storlek på förpackningar en stor effekt, tillägger han och pekar på att företag kan använda färre fordon, ombuden får mer plats på sina hyllor och konsumenten får inte onödigt med emballage att hantera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil