Ikea firar kvinnodagen genom rejäl lönekoll

Ikea firar kvinnodagen genom rejäl lönekoll
Cornelia Kaufmann, People & Culture Manager på IKEA Sverige. Foto: IKEA
Internationella kvinnodagen firas 8 mars och i samband med den tar Ikea ett grepp kring sin lönesättning för att se att den inte är orättvis.

Internationella kvinnodagen firas 8 mars och i samband med den tar Ikea ett grepp kring sin lönesättning för att se att den inte är orättvis.

Det är i ett pressmeddelande inför 8 mars och kvinnodagen som Ikea pekar på vikten av jämställda löner.
– Vi har åtagit oss att nå lika lön för lika arbete oavsett kön inom hela Ingka Group under 2021.

När ehandel.se ber Ikea fördjupa inlägget pekar Gabriella Fredriksson, ansvarig på området hos Inga Sverige, att man genomför lönekartläggningar för att kunna hitta och åtgärda osakliga löneskillnader mellan kvinnnor och men.
– Det innebär till exempel att vi identifierar de grupper av medarbetare som har olika lön trots att de utför lika arbete. Om det finns gap som inte kan förklaras av faktorer som till exempel prestation är ambitionen att de ska jämnas ut, skriver Fredriksson.

– Det viktigaste är att jämställdhet är integrerad i alla våra arbetsprocesser, från rekrytering till befordran. Att vi når våra uppsatta mål betyder inte att vi kan luta oss tillbaka – tvärtom. Jämlikhet mellan könen är något vi alla måste arbeta med löpande, sammanfattar Gabriella Fredriksson hos ehandel.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil