Ikea firar kvinnodagen genom rejäl lönekoll

Ikea firar kvinnodagen genom rejäl lönekoll
Cornelia Kaufmann, People & Culture Manager på IKEA Sverige. Foto: IKEA
Internationella kvinnodagen firas 8 mars och i samband med den tar Ikea ett grepp kring sin lönesättning för att se att den inte är orättvis.

Internationella kvinnodagen firas 8 mars och i samband med den tar Ikea ett grepp kring sin lönesättning för att se att den inte är orättvis.

Det är i ett pressmeddelande inför 8 mars och kvinnodagen som Ikea pekar på vikten av jämställda löner.
– Vi har åtagit oss att nå lika lön för lika arbete oavsett kön inom hela Ingka Group under 2021.

När ehandel.se ber Ikea fördjupa inlägget pekar Gabriella Fredriksson, ansvarig på området hos Inga Sverige, att man genomför lönekartläggningar för att kunna hitta och åtgärda osakliga löneskillnader mellan kvinnnor och men.
– Det innebär till exempel att vi identifierar de grupper av medarbetare som har olika lön trots att de utför lika arbete. Om det finns gap som inte kan förklaras av faktorer som till exempel prestation är ambitionen att de ska jämnas ut, skriver Fredriksson.

– Det viktigaste är att jämställdhet är integrerad i alla våra arbetsprocesser, från rekrytering till befordran. Att vi når våra uppsatta mål betyder inte att vi kan luta oss tillbaka – tvärtom. Jämlikhet mellan könen är något vi alla måste arbeta med löpande, sammanfattar Gabriella Fredriksson hos ehandel.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil