Ikea firar kvinnodagen genom rejäl lönekoll

Ikea firar kvinnodagen genom rejäl lönekoll
Cornelia Kaufmann, People & Culture Manager på IKEA Sverige. Foto: IKEA
Internationella kvinnodagen firas 8 mars och i samband med den tar Ikea ett grepp kring sin lönesättning för att se att den inte är orättvis.

Internationella kvinnodagen firas 8 mars och i samband med den tar Ikea ett grepp kring sin lönesättning för att se att den inte är orättvis.

Det är i ett pressmeddelande inför 8 mars och kvinnodagen som Ikea pekar på vikten av jämställda löner.
– Vi har åtagit oss att nå lika lön för lika arbete oavsett kön inom hela Ingka Group under 2021.

När ehandel.se ber Ikea fördjupa inlägget pekar Gabriella Fredriksson, ansvarig på området hos Inga Sverige, att man genomför lönekartläggningar för att kunna hitta och åtgärda osakliga löneskillnader mellan kvinnnor och men.
– Det innebär till exempel att vi identifierar de grupper av medarbetare som har olika lön trots att de utför lika arbete. Om det finns gap som inte kan förklaras av faktorer som till exempel prestation är ambitionen att de ska jämnas ut, skriver Fredriksson.

– Det viktigaste är att jämställdhet är integrerad i alla våra arbetsprocesser, från rekrytering till befordran. Att vi når våra uppsatta mål betyder inte att vi kan luta oss tillbaka – tvärtom. Jämlikhet mellan könen är något vi alla måste arbeta med löpande, sammanfattar Gabriella Fredriksson hos ehandel.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil