Handelns hållbarhet klarar pandemiläget

Handelns hållbarhet klarar pandemiläget
Svensk handels vd Karin Johansson. Foto: Svensk handel
Coronapandemin har inte påverkat handelns arbete med hållbarhetsfrågor negativt, är slutsatsen när Svensk handel redovisar sin årliga undersökning.

Coronapandemin har inte påverkat handelns arbete med hållbarhetsfrågor negativt, är slutsatsen när Svensk handel redovisar sin årliga undersökning.

Coronapandemin har inte påverkat handelns arbete med hållbarhetsfrågor negativt. Det är slutsatsen av Svensk Handels årliga hållbarhetsundersökning.
Majoriteten av företagen i undersökningen uppger att deras arbete är opåverkat eller till och med har intensifierats. 53 procent av alla handlare i undersökningen uppger att hållbarhetsarbetet inom deras verksamhet ej påverkats i och med pandemin.
20 procent av de svarande handlarna menar dessutom att rådande situation resulterat i ett intensifierat arbete med hållbarhetsfrågor.

I dag arbetar 78 procent av dem i undersökningen aktivt med frågorna, vilket är en ökning med 15 procentenheter jämfört med för fem år sedan.
– Vi kan glädjande konstatera att hållbarhet integreras i allt högre utsträckning i verksamheten och att hållbarhetsarbetet inte är så konjunkturkänsligt, säger Svensk handels vd Karin Johansson.

– Konsumenters tilltro till svenska handlare är stor. De ställer tydliga, men fullt rimliga krav på att handelsföretag utöver det mer miljöinriktade hållbarhetsarbetet också lägger stor vikt vid frågor som rör mångfald, jämställdhet och arbete mot diskriminering. Särskilt viktigt är det bland yngre konsumenter. Ska man attrahera framtidens konsumenter är det frågor företag fortsatt bör arbeta intensivt med, säger Karin Johansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil