Plastförpackningar ska innehålla återvunnet

Plastförpackningar ska innehålla återvunnet
Lena Lundberg, Ikem. Foto: Pressbild
Producenterna av plastråvara i Europa föreslår nu ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar till senast år 2030.

Producenterna av plastråvara i Europa föreslår nu ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar till senast år 2030.

I Sverige enas plastbranschen inom organisationen Ikem, som i sin tur är en del i de två europeiska organisationerna Plastics Europe och EuPC.
Båda dessa deltar i EU-kommissionens arbete inom plastområdet.

Det är i detta sammanhang man föreslagit ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar senast till år 2030, ett mål den svenska branschorganisationen stödjer.
‒ Vi välkomnar den kommande översynen av förpackningsdirektivet (PPWD) som är en viktig pusselbit för övergången till en cirkulär ekonomi för plasten, säger Lena Lundberg som ansvarar för plastråvarufrågor på Ikem, till Packnet.

– Våra europeiska plastråvaruproducenter stöder EU -kommissionens förslag om ett obligatoriskt krav för innehåll av återvunnen plast i plastförpackningar och föreslår att detta ska vara 30 % till år 2030.

Branschen arbetar redan idag för ökad användning av återvunnen råvara och investerar stort i innovativa tekniklösningar, menar Ikem.
Att skapa förutsättningar för kemisk återvinning är en viktig del i detta arbete, menar branschen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil