Plastförpackningar ska innehålla återvunnet

Plastförpackningar ska innehålla återvunnet
Lena Lundberg, Ikem. Foto: Pressbild

Producenterna av plastråvara i Europa föreslår nu ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar till senast år 2030.

I Sverige enas plastbranschen inom organisationen Ikem, som i sin tur är en del i de två europeiska organisationerna Plastics Europe och EuPC.
Båda dessa deltar i EU-kommissionens arbete inom plastområdet.

Det är i detta sammanhang man föreslagit ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar senast till år 2030, ett mål den svenska branschorganisationen stödjer.
‒ Vi välkomnar den kommande översynen av förpackningsdirektivet (PPWD) som är en viktig pusselbit för övergången till en cirkulär ekonomi för plasten, säger Lena Lundberg som ansvarar för plastråvarufrågor på Ikem, till Packnet.

– Våra europeiska plastråvaruproducenter stöder EU -kommissionens förslag om ett obligatoriskt krav för innehåll av återvunnen plast i plastförpackningar och föreslår att detta ska vara 30 % till år 2030.

Branschen arbetar redan idag för ökad användning av återvunnen råvara och investerar stort i innovativa tekniklösningar, menar Ikem.
Att skapa förutsättningar för kemisk återvinning är en viktig del i detta arbete, menar branschen.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.