Plastförpackningar ska innehålla återvunnet

Plastförpackningar ska innehålla återvunnet
Lena Lundberg, Ikem. Foto: Pressbild
Producenterna av plastråvara i Europa föreslår nu ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar till senast år 2030.

Producenterna av plastråvara i Europa föreslår nu ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar till senast år 2030.

I Sverige enas plastbranschen inom organisationen Ikem, som i sin tur är en del i de två europeiska organisationerna Plastics Europe och EuPC.
Båda dessa deltar i EU-kommissionens arbete inom plastområdet.

Det är i detta sammanhang man föreslagit ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar senast till år 2030, ett mål den svenska branschorganisationen stödjer.
‒ Vi välkomnar den kommande översynen av förpackningsdirektivet (PPWD) som är en viktig pusselbit för övergången till en cirkulär ekonomi för plasten, säger Lena Lundberg som ansvarar för plastråvarufrågor på Ikem, till Packnet.

– Våra europeiska plastråvaruproducenter stöder EU -kommissionens förslag om ett obligatoriskt krav för innehåll av återvunnen plast i plastförpackningar och föreslår att detta ska vara 30 % till år 2030.

Branschen arbetar redan idag för ökad användning av återvunnen råvara och investerar stort i innovativa tekniklösningar, menar Ikem.
Att skapa förutsättningar för kemisk återvinning är en viktig del i detta arbete, menar branschen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil