Plastförpackningar ska innehålla återvunnet

Plastförpackningar ska innehålla återvunnet
Lena Lundberg, Ikem. Foto: Pressbild
Producenterna av plastråvara i Europa föreslår nu ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar till senast år 2030.

Producenterna av plastråvara i Europa föreslår nu ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar till senast år 2030.

I Sverige enas plastbranschen inom organisationen Ikem, som i sin tur är en del i de två europeiska organisationerna Plastics Europe och EuPC.
Båda dessa deltar i EU-kommissionens arbete inom plastområdet.

Det är i detta sammanhang man föreslagit ett obligatoriskt mål på 30 procent återvunnen plast i plastförpackningar senast till år 2030, ett mål den svenska branschorganisationen stödjer.
‒ Vi välkomnar den kommande översynen av förpackningsdirektivet (PPWD) som är en viktig pusselbit för övergången till en cirkulär ekonomi för plasten, säger Lena Lundberg som ansvarar för plastråvarufrågor på Ikem, till Packnet.

– Våra europeiska plastråvaruproducenter stöder EU -kommissionens förslag om ett obligatoriskt krav för innehåll av återvunnen plast i plastförpackningar och föreslår att detta ska vara 30 % till år 2030.

Branschen arbetar redan idag för ökad användning av återvunnen råvara och investerar stort i innovativa tekniklösningar, menar Ikem.
Att skapa förutsättningar för kemisk återvinning är en viktig del i detta arbete, menar branschen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200