Matsmart satsar på ett storlager i Örebro

Matsmart satsar på ett storlager i Örebro
Så ska Matsmarts nya klimatsmarta lager i Örebro se ut. Illustration: Matsmart
Matsmart investerar i nytt automatiserat och klimatsmart lager. Lagret byggs i Örebro, blir över 20 000 kvadratmeter stort och ska vara i drift 2022.

Matsmart investerar i nytt automatiserat och klimatsmart lager. Lagret byggs i Örebro, blir över 20 000 kvadratmeter stort och ska vara i drift 2022.

Nu har e-handlaren Matsmart offentliggjort sin investering i ett nytt, automatiserat lager som ska byggas i Örebro.
Lagret blir över 20 000 kvadratmeter stort, ska ha 149 robotar som gör stora delar av jobbet, drivas av el från solpaneler och vara i drift våren 2022.

– Det är en väldigt spännande satsning vi nu har framför oss. Vi räknar med att vårt nya lager kommer att klara vår tillväxt de närmaste tio åren och inte minst är den här investeringen en viktig pusselbit för att nå uthållig lönsamhet i Norden, säger Matsmarts logistikchef Conrad Edgren.

Matsmart, vars affärsidé är att sälja mat- och konsumentprodukter som annars riskerar att slängas, har vuxit kraftigt varje år sedan starten 2014.
Förra året, som var ett rekordår för hela e-handelsbranschen, var inget undantag.

Den starka tillväxten är också bakgrunden till att Matsmart nu beslutat att investera i ett nytt robotiserat och automatiserat lager.
– Vårt nuvarande lager är så effektivt det bara går, utifrån sin storlek och organisation, men vi närmar oss väldigt snabbt vårt kapacitetstak och det är dags att växla upp till nästa nivå, förklarar Conrad Edgren.

Att valet föll på Örebro som plats för det nya lagret förklarar Conrad Edgren så här.
– Örebro är, utöver att det är en trevlig stad, en fantastisk logistikstad med stark position i E-handelssverige. Att staden har universitet är också väldigt bra ur ett kompetensperspektiv. Vårt lager får också en bra position utifrån var våra kunder bor i landet och lagret kommer att ligga granne med Postnords stora terminal.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil