Matsmart satsar på ett storlager i Örebro

Matsmart satsar på ett storlager i Örebro
Så ska Matsmarts nya klimatsmarta lager i Örebro se ut. Illustration: Matsmart
Matsmart investerar i nytt automatiserat och klimatsmart lager. Lagret byggs i Örebro, blir över 20 000 kvadratmeter stort och ska vara i drift 2022.

Matsmart investerar i nytt automatiserat och klimatsmart lager. Lagret byggs i Örebro, blir över 20 000 kvadratmeter stort och ska vara i drift 2022.

Nu har e-handlaren Matsmart offentliggjort sin investering i ett nytt, automatiserat lager som ska byggas i Örebro.
Lagret blir över 20 000 kvadratmeter stort, ska ha 149 robotar som gör stora delar av jobbet, drivas av el från solpaneler och vara i drift våren 2022.

– Det är en väldigt spännande satsning vi nu har framför oss. Vi räknar med att vårt nya lager kommer att klara vår tillväxt de närmaste tio åren och inte minst är den här investeringen en viktig pusselbit för att nå uthållig lönsamhet i Norden, säger Matsmarts logistikchef Conrad Edgren.

Matsmart, vars affärsidé är att sälja mat- och konsumentprodukter som annars riskerar att slängas, har vuxit kraftigt varje år sedan starten 2014.
Förra året, som var ett rekordår för hela e-handelsbranschen, var inget undantag.

Den starka tillväxten är också bakgrunden till att Matsmart nu beslutat att investera i ett nytt robotiserat och automatiserat lager.
– Vårt nuvarande lager är så effektivt det bara går, utifrån sin storlek och organisation, men vi närmar oss väldigt snabbt vårt kapacitetstak och det är dags att växla upp till nästa nivå, förklarar Conrad Edgren.

Att valet föll på Örebro som plats för det nya lagret förklarar Conrad Edgren så här.
– Örebro är, utöver att det är en trevlig stad, en fantastisk logistikstad med stark position i E-handelssverige. Att staden har universitet är också väldigt bra ur ett kompetensperspektiv. Vårt lager får också en bra position utifrån var våra kunder bor i landet och lagret kommer att ligga granne med Postnords stora terminal.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil