Rekorddeltagande när över 34 500 barn sprang

Foto Pressbild
Sveriges största barnlopp, Kalvinknatet, fortsätter att sätta nya rekord. I årets upplaga deltog hela 34 500 barn, vilket är det högsta antalet någonsin. Arrangemanget, som anordnas av Skånemejerier och Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI) tillsammans med lokala friidrottsklubbar, syftar till att främja hälsa och rörelse bland barn och unga.

Kalvinknatet arrangeras årligen under maj och juni på 20 olika platser i Skåne, Småland och Halland. Med start 2002 har loppet vuxit från att engagera 6 000 barn till att bli en årlig folkfest med över 400 000 deltagare totalt genom åren. Trots pandemins påverkan har loppet sett en stadig ökning i deltagarantal varje år. I år har intresset varit så stort att extra biljetter behövde släppas på vissa platser. Detta stora deltagande speglar ett växande intresse för fysisk aktivitet bland barn, vilket är viktigt för att främja en hälsosam livsstil. Förutom att locka nya deltagare ser arrangörerna också att tidigare generationer, som själva deltagit i Kalvinknatet som barn, nu springer tillsammans med sina egna barn. Detta visar på hur evenemanget blivit en tradition och en viktig del av många familjers liv.

Kalvinknatet arrangeras i samarbete med lokala friidrottsklubbar, vilket ger en positiv effekt för det lokala föreningslivet. Överskottet från anmälningsavgifterna går oavkortat till dessa klubbar, vilket bidrar till att utveckla deras barn- och ungdomsverksamheter. Detta är en betydelsefull insats för att främja rörelse och hälsa bland unga. Loppet erbjuder olika distanser beroende på barnens ålder och förmåga, från 300 meter till 1 500 meter. Alla deltagare får en funktionströja, chokladmjölk och medalj, vilket bidrar till känslan av att alla är vinnare. Detta inkluderande och uppmuntrande koncept har varit en stor del av Kalvinknatets framgång och bidrar till att fler barn får upp ögonen för rörelseglädje. Totalt har Kalvinknatet 2024 engagerat barn från 20 olika platser, bland annat Trelleborg, Malmö, Helsingborg, Halmstad, Kalmar och Lund. Evenemanget har blivit en viktig del av våren och sommaren för många familjer i södra Sverige.

Sammanfattningsvis visar årets rekorddeltagande i Kalvinknatet på ett starkt intresse för fysisk aktivitet bland barn och unga. Arrangemanget fortsätter att vara en viktig plattform för att främja hälsa och gemenskap, och dess betydelse för lokala friidrottsklubbar kan inte underskattas. Med över 34 500 deltagare har Kalvinknatet 2024 cementerat sin plats som Sveriges största och mest betydelsefulla barnlopp.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil