Stölder i flera år – inget tillträdesförbud

En Ica-handlare i Uppsala anmärker på att man inte får ett ja till tillträdesförbud för en notorisk tjuv som stulit i butiken regelbundet flera år.
Foto: Mostphotos
En Ica-handlare i Uppsala anmärker på att man inte får ett ja till tillträdesförbud för en notorisk tjuv som stulit i butiken regelbundet flera år.

En Ica-handlare i Uppsala anmärker på att man inte får ett ja till tillträdesförbud för en notorisk tjuv som stulit i butiken regelbundet flera år.

Den 1 mars i år kom en efterlängtad lag om att den som snattar, hotar, stjäl eller brukar våld i en butik kan förbjudas att gå in i butiken över huvud taget.
Ica-handlaren Roland Jansson, som äger Ica vid Torbjörn torg i Tuna backar i Uppsala, ifrågasätter nu hur lagen tillämpas.

Enligt honom har man i hans butik i flera år haft problem med en tjuv, en idag 37-årig man, som regelbundet kommer in och plockar på sig varor.
Handlaren ansökte om tillträdesförbud för mannen men fick nej.

– Han brukar bland annat stjäla oxfilé. Det här har pågått i flera år, han använder butiken som skafferi, säger Ica-handlaren Roland Jansson till unt.se.
Från butiken har man gjort ett tiotal polisanmälningar mot 37-åringen som förekommer under 16 avsnitt i belastningsregistret och bland annat är dömd för grovt vapenbrott.

De anmälningar butiken gjort har enligt Ica-handlaren lagts ner av polisen.
Personalen i butiken beskriver mannen som hotfull och drar sig för att ingripa.
I mars 2021 åtalades 37-åringen för att ha tillgripit kött för 1 400 kr på Willys och två månader senare för parfymstölder på Åhléns för 2 300 kr.

Trots det och trots ett åtala för dödshot mot en privatperson får inte Ica-handlaren ja på sin ansökan om tillträdesförbud.
”Det saknas tillräckliga skäl” är beskedet ety ”han är inte tidigare dömd för att ha begått brott i butiken”, redovisar unt.se.
– Jag ifrågasätter verkligen att vår ansökan om tillträdesförbud avslogs, säger Roland Jansson till nyhetssajten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil