Minskad klimatpåverkan inom dryckesbranschen

Minskad klimatpåverkan inom dryckesbranschen
Foto: Sveriges Bryggerier
Vi blir mindre påverkade av Systembolagets drycker nu. Ja, det gäller alltså klimatmässig påverkan och ingen annan typ av effekt av drickandet.

Vi blir mindre påverkade av Systembolagets drycker nu. Ja, det gäller alltså klimatmässig påverkan och ingen annan typ av effekt av drickandet.

Dryckesbranschens klimatpåverkan minskar visar en ny rapport från Dryckesbranschens klimatinitiativ (DKI).
Resultatet i rapporten är ett viktigt steg mot det långsiktiga målet att branschen ska vara klimatneutral 2045, skriver Systembolaget i en pressrelease.

Dryckesbranschens klimatinitiativ (DKI) har idag 57 deltagare.  Tillsammans står dessa för närmare 84 procent av dryckesvolymerna i Systembolagets fasta sortiment. Förra året var siffran 80 procent. 
2020 var ett omskakande år på grund av pandemin, med stora utmaningar i hela kedjan från odling, produktion, logistik till försäljning och fram till slutkunden.

– I likhet med förra året har arbetet gjorts under pressen av en rådande global pandemi. Trots utmaningar har DKI vuxit i antal deltagare och visat på framåtskridande. Vi är på väg mot målet och känner oss stärkta i tron på att samverkan är nyckeln till framgång, säger Anna De Geer som är vd för SVL, Sprit- & vinleverantörsföreningen.

– Vilka de långsiktiga konsekvenserna av pandemin blir vet vi ännu inte, men både företag och beslutsfattare i Sverige, EU och globalt pratar om en grön omstart. Det gör även deltagarna i DKI, säger Sara Norell som är direktör för sortiment, inköp och varuförsörjning hos Systembolaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil