Lanserar miljösnäll barnmat i samarbete

Lanserar miljösnäll barnmat i samarbete
Jessie Sommarström och Gordon Grimlund med sonen Justus. Foto: Anna Hållams
Urban Deli och paret Jessie Sommarström och Gordon Grimlund lanserar vad man kallar ”miljösnäll barnmat” i ett nytt samarbete under varumärket Justus.

Urban Deli och paret Jessie Sommarström och Gordon Grimlund lanserar vad man kallar ”miljösnäll barnmat” i ett nytt samarbete under varumärket Justus.

För att som man säger hjälpa barnfamiljer till ett godare, enklare och lyckligare matliv lanserar Urban Deli, tillsammans med Jessie Sommarström och Gordon Grimlund, en ny miljösnäll barnmat under varumärket Justus.
Med Justus vill de bidra till att barn får goda och näringsrika måltider som är hållbart producerade och gör gott – för både klimatet och andra barn, skriver de i ett gemensamt pressmeddelande.

Barnmaten, som är en fryst puré med lång hållbarhet, är producerad av ekologiska svenska grönsaker som rensats ut på grund av att de är för korta, tjocka eller krokiga för att säljas i butik.
Genom att ta vara på råvaror som inte används som livsmedel minskar man matsvinnet och klimatavtrycket samtidigt som de erbjuder en god och näringsrik måltid till våra yngsta.

– Vi vill förenkla livspusslet för småbarnsföräldrar genom att tillhandahålla en produkt som både smakar och gör gott. Genom att skala, ånga och mixa säsongens svenska, ekologiska grönsaker kan vi erbjuda en hantverksmässig produkt på 100% råvara, fylld av hållbar näring, berättar Jessie Sommarström, kreativ chef på Urban Deli och aktuell i tv-programmet Kockarnas kamp.

Förutom att barnmaten är fylld av näring och gör gott för miljön hjälper den, genom ett samarbete med människorättsjuristen Parul Sharmas rörelse Rajdulari Foundation, indiska flickor till ett självständigt och meningsfullt liv.
Rörelsen bekämpar bland annat barnäktenskap, trakasserier och barnarbete genom att erbjuda stipendier för eftergymnasiala studier till indiska flickor i marginaliserade områden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil