406 häktade för livsmedelsbrott

Totalt har 406 personer häktats misstänkta för livsmedelsbrott och cirka 12 000 ton illegala livsmedel till ett värde av 28 miljoner euro har beslagtagits. | Foto av Andrey Popov
Enligt polisorganisationerna Interpol och Europol utnyttjar kriminella organisationer coronakriser för att sälja olagliga och undermåliga livsmedel.

Chefen för europeiska Europol, Catherine de Boll, konstaterar att kriminella utnyttjar de kristider vi nu har för att få ut förfalskade och olagliga varor, bland annat inom livsmedel, på marknaden, skriver ja.se.
Polischefen konstaterar att produkterna inte bara blir dyra för konsumenterna utan även kan utgöra ett hot mot hälsan.

Coronakrisen har skapat ett ansträngt försörjningsläge vilket kriminella dragit nytta av, rapporterar media som hänvisar till Europols operationer mot kriminella i 83 länder.
Första halvåret har 19 organiserade ligor avslöjats som varit specialiserade på olagliga livsmedel.

Totalt har 406 personer häktats misstänkta för livsmedelsbrott och cirka 12 000 ton illegala livsmedel till ett värde av 28 miljoner euro har beslagtagits.
Inom mejeriprodukter har 320 ton undermåliga produkter påträffats och andra beslag har gällt saffran, alkohol, djurmat, kaffe, te, kryddor och spannmål samt olivolja som är en av de mest förfalskade produkterna.

Enligt polismyndigheterna är även hästkött alltmer frekvent på den svarta marknaden och myndigheterna har hittat dokument för fler än 150 000 levande hästar, förfalskade pass som potentiellt gör det möjligt att sälja illegalt hästkött från underkända djur.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil