406 häktade för livsmedelsbrott

Totalt har 406 personer häktats misstänkta för livsmedelsbrott och cirka 12 000 ton illegala livsmedel till ett värde av 28 miljoner euro har beslagtagits. | Foto av Andrey Popov
Enligt polisorganisationerna Interpol och Europol utnyttjar kriminella organisationer coronakriser för att sälja olagliga och undermåliga livsmedel.

Chefen för europeiska Europol, Catherine de Boll, konstaterar att kriminella utnyttjar de kristider vi nu har för att få ut förfalskade och olagliga varor, bland annat inom livsmedel, på marknaden, skriver ja.se.
Polischefen konstaterar att produkterna inte bara blir dyra för konsumenterna utan även kan utgöra ett hot mot hälsan.

Coronakrisen har skapat ett ansträngt försörjningsläge vilket kriminella dragit nytta av, rapporterar media som hänvisar till Europols operationer mot kriminella i 83 länder.
Första halvåret har 19 organiserade ligor avslöjats som varit specialiserade på olagliga livsmedel.

Totalt har 406 personer häktats misstänkta för livsmedelsbrott och cirka 12 000 ton illegala livsmedel till ett värde av 28 miljoner euro har beslagtagits.
Inom mejeriprodukter har 320 ton undermåliga produkter påträffats och andra beslag har gällt saffran, alkohol, djurmat, kaffe, te, kryddor och spannmål samt olivolja som är en av de mest förfalskade produkterna.

Enligt polismyndigheterna är även hästkött alltmer frekvent på den svarta marknaden och myndigheterna har hittat dokument för fler än 150 000 levande hästar, förfalskade pass som potentiellt gör det möjligt att sälja illegalt hästkött från underkända djur.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil