Västerbotten får egen livsmedelsstrategi

Västerbotten får egen livsmedelsstrategi
Foto: Mer mat i Västerbotten
Nu ska Västerbotten sjösätta sin första livsmedelsstrategi. Under titeln ”Mer mat i Västerbotten” lanseras nu satsningen som ska ge mer regional mat.

Nu ska Västerbotten sjösätta sin första livsmedelsstrategi. Under titeln ”Mer mat i Västerbotten” lanseras nu satsningen som ska ge mer regional mat.

Intresset för närproducerad mat med hög kvalitet och smak har ökat de senaste åren och ett oroligare säkerhetspolitiskt läge har ökat medvetenheten om betydelsen av en lokal och nationell livsmedelsförsörjning, skriver vk.se.
Som en följd av det har nu Västerbottens första regionala livsmedelsstrategi – Mer mat i Västerbotten – lanserats.

Det övergripande målet är att få en ökad livsmedelsproduktion i Västerbotten och samtidigt öka efterfrågan på närproducerat.
I arbetet med livsmedelsstrategi har många kring den regionala produktionen och olika intressen kommit till tals.
– Den fungerar lite som en överenskommelse och kunskapsbank om vad som är viktigt att jobba med på regional nivå, säger Lena Friborg om strategins ambitioner till vk.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil