Västerbotten får egen livsmedelsstrategi

Västerbotten får egen livsmedelsstrategi
Foto: Mer mat i Västerbotten
Nu ska Västerbotten sjösätta sin första livsmedelsstrategi. Under titeln ”Mer mat i Västerbotten” lanseras nu satsningen som ska ge mer regional mat.

Nu ska Västerbotten sjösätta sin första livsmedelsstrategi. Under titeln ”Mer mat i Västerbotten” lanseras nu satsningen som ska ge mer regional mat.

Intresset för närproducerad mat med hög kvalitet och smak har ökat de senaste åren och ett oroligare säkerhetspolitiskt läge har ökat medvetenheten om betydelsen av en lokal och nationell livsmedelsförsörjning, skriver vk.se.
Som en följd av det har nu Västerbottens första regionala livsmedelsstrategi – Mer mat i Västerbotten – lanserats.

Det övergripande målet är att få en ökad livsmedelsproduktion i Västerbotten och samtidigt öka efterfrågan på närproducerat.
I arbetet med livsmedelsstrategi har många kring den regionala produktionen och olika intressen kommit till tals.
– Den fungerar lite som en överenskommelse och kunskapsbank om vad som är viktigt att jobba med på regional nivå, säger Lena Friborg om strategins ambitioner till vk.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil