Tareq Taylor lämnar avtal med Nescafé

Tareq Taylor lämnar avtal med Nescafé
Foto: Peter Carlsson
Efter att ha fått ta emot kritik väljer nu kändiskocken Tareq Taylor att lämna det nyligen lanserade samarbetet med Nescafé.

Efter att ha fått ta emot kritik väljer nu kändiskocken Tareq Taylor att lämna det nyligen lanserade samarbetet med Nescafé.

Nyligen lanserade Nescafé stort sitt samarbete med välkände kocken Tareq Taylor.
Någon vecka senare förklarar Taylor att han hoppar av det.

– Jag förstår problematiken och lägger det här samarbetet på hyllan, säger Tareq Taylor till gp.se.
Orsaken är, bland annat att ägarbolaget bakom Nestlé bojkottas av Vårdförbundet och länge fått ta emot massiv kritik för bland annat sin attityd till bröstmjölksersättning.

Svenska Vårdförbundet bojkottar sedan tidigare Nestlé sedan koncernen gjort reklamkampanjer för att sälja bröstmjölksersättning i Afrika.
Förbundet hävdar att stora grupper av barn dör efter att i samband med bröstmjölksersättning ha fått i sig förorenat vatten.

– När jag skrev mitt kontrakt med Nescafé och uttalade mig i Resumé så hade jag inte tittat närmare på bolagsstrukturen. Det var först nu som jag förstod att det är Nestlé som äger Nescafé, säger Tareq Taylor till gp.se.
Det var när Tareq Taylor lanserades som julvärd i SVT som kritiken kom mot hans reklam för Nescafé.
– Jag förstår problematiken och lägger det här samarbetet på hyllan. Julvärdskapet är viktigt för mig, och jag vill inte att det ska bli smittat, eller kunna ifrågasättas, säger kocken nu.

– Vi menar att bröstmjölk är den bästa maten för barnet och följer därför WHO:s rekommendationer om amning, säger Nestlés svenske kommunikationschef Mikael Lindgren till gp.se som svar på kritiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil