Lager och logistikbygg på väg mot rekordnivå

Lager och logistikbygg på väg mot rekordnivå
Karin Witalis. Foto: Colliers
Efterfrågan på logistikfastigheter ökar snabbt. Digitalisering och växande e-handel fortsätter att skapa en byggboom på området, en boom som tilltar.

Efterfrågan på logistikfastigheter ökar snabbt. Digitalisering och växande e-handel fortsätter att skapa en byggboom på området, en boom som tilltar.

Digitaliseringen ihop med den växande e-handeln ställer helt nya krav på flöden och effektiv lagerhållning och logistik, sammanfattar konsultföretaget Colliers i en ny rapport.
– Det händer oerhört mycket spännande på logistikmarknaden just nu. Logistiksektorn befinner sig mitt i en större omvandlingsprocess, där fastigheterna ingår som en central komponent, säger Colliers Karin Witalis i en kommentar hos transportnytt.se.

– Digitalisering och ökad e-handel ställer helt nya krav på flödena, både vad gäller snabbhet och flexibilitet, tillägger hon.
Enligt bolagets rapport råder det en fortsatt stark efterfrågan på logistikfastigheter.
– Logistiker som verkar inom last mile-distribution efterfrågar mindre logistikenheter, belägna nära kunden. Samtidigt finns det en motsatt trend mot centralisering till allt större enheter med tunga investeringar i automation och robotisering, säger Karin Witalis till Transportnytt.

Därför ser vi nu att det byggs på rekordnivåer inom denna sektor. Nyproduktionen inom lager och logistik väntas uppgå till 830 000 kvadratmeter i år med ytterligare 860 000 nästa år.
De siffrorna kan jämföras med 590 000 kvadratmeter 2020 och 550 000 kvadratmeter 2019.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil