”Så äter du rätt vid julbordet i år”

Arkvibild MostPhotos
Att lämna julbordet och fortfarande må bra kräver sin man eller kvinna. Nu tipsar professor Robert Brummer om hur man ska äta rätt vid jul.

Runt jul är det tradition att samlas för att njuta av läckerheter, men är det över huvud taget möjligt att lämna julbordet med en bra känsla i magen?

En av Sveriges mest framstående forskare inom gastroenterologi, Robert Brummer vid Örebro universitet, ger tre råd för dig som är bjuden på julbord, samt till dig som är värd under julen.

– Julen är en tid för att samlas och njuta av mat. Att få magproblem efter julbordet är vanligt. Mina tre tips är enkla, men de gör skillnad för att få en gladare mage i stunden. Att ha en enkel taktik för ditt ätande när du går till bords kan vara en god idé för att slippa besväras av magproblem i lika stor utsträckning, säger Robert Brummer.

De tre råden är – kort sammanfattade – att äta som vanligt innan julbordet, att lägga upp mindre på tallriken och gå fler varv istället, samt att inte dricka mer än du behöver.

Läs mer om tipsen för julbordet i Butikstrender 10/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil