Fokuserar på klimatarbetet

Vi vet att ekologiskt och Krav svarar mot minst åtta av de 17 globala målen, så med Kravfår man en ”allt-i ett-märkning”, säger Anita Falkenek, vd på Krav | Foto: Pressbild
Kravmärkt jordbruk bidrar till globala FN-målen, skriver organisationen i sin hållbarhetsrapport för 2019. Nu fokuserar man alltmer på klimatarbetet.

Krav fokuserar alltmer på klimatarbetet, anser organisationen vars styrelse förra året antog en handlingsplan för att ytterligare minska klimatpåverkan från jordbruket.
I det ingår bland annat att arbeta för en omställning till ett fossilfritt svenskt jordbruk.

– För att de globala utsläppsmålen ska uppnås, krävs att alla aktörer i samhället deltar i klimatomställningen. Hållbar livsmedelsproduktion är en avgörande del av lösningen och Kravmärkt jordbruk bidrar till minskad klimatpåverkan och till många andra hållbarhetsförbättringar, säger Kravs vd Anita Falkenek.

Alla Kravcertifierade företag måste redan nu använda el endast från förnybar energi, djurens foder ska huvudsakligen odlas på den egna gården – utan importerad, klimatpåverkande konstgödsel – och den tillåtna användningen av bränsle är begränsad vid KRAV-märkt fiske.

– Vi måste lösa många hållbarhetsutmaningar samtidigt, både de som rör biologisk mångfald, djurvälfärd och klimatfrågan – precis som FN:s globala hållbarhetsmål pekar på. Vi vet att ekologiskt och Krav svarar mot minst åtta av de 17 globala målen, så med Kravfår man en ”allt-i ett-märkning”, säger Anita Falkenek.

Mer ur Kravs hållbarhetsrapport 2019 Konsumenter har fortsatt högt förtroende för Krav. En ny studie från Ungdomsbarometern visar att även unga letar i första hand efter Krav när de handlar livsmedel. Krav har lanserat flera uppskattade kampanjer och skapat debattinlägg med stor spridning i media kring den ekologiska matens mervärden. Krav har inlett ett samarbete med The Fork, en bokningstjänst för restauranger där man kan hitta Kravmärkta restauranger runt om i Sverige. Eko-september, en branschgemensam kampanj för ekologiska livsmedel, genomfördes under ledning av Organic Sweden. WWF rekommenderar även i år Kravcertifierad fisk som bästa valet, och KRAV får ”grönt ljus” för alla kategorier av kött samt för ägg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil