”Högst tio” Netto läggs ned

Coop har nu kommit nästan exakt halvvägs i arbetet med att ställa om Netto-butikerna till Coop-format. | Foto: Roland Magnusson
Med två nya besked är det klart att fem Netto-butiker läggs ned av Coop. Men fler än tio totalt ska det inte bli, är beskedet nu från Coop-ledningen.

Coop har nu kommit nästan exakt halvvägs i arbetet med att ställa om Netto-butikerna till Coop-format. I köpet av Netto i Sverige ingick 163 butiker och Coop har nu gjort Coop-butiker av 80 av dessa.

Nyligen kom beskedet att Coop lägger ned Netto-butiken i Tidaholm och att samma öde väntar Nettos butik i centrala Falköping vilken stängs 31 maj. I Falköping väljer Coop att istället fokusera på den andra butik Netto har i Falköping vilken blir kvar.

Därmed har fem Netto-butiker fått silkessnöret så här långt och beskedet från Coop är nu att högst tio Netto-butiker totalt kommer att läggas ned.
Vilka övriga butiker som stängs är inte officiellt men i exempelvis Karlskoga är det så att Netto-butiken ligger vägg i vägg med en lågprisbutik – Pekås – som Coop Värmland driver, varför rimligen endast en av dem blir kvar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil