Svensk handel och HRF överens om avtal

Svensk handel och HRF överens om avtal
Svensk handels förhandlingschef Ola Axelsson. Foto: Svensk Handel
Svensk handel och HRF, Hotell- och restaurangfacket, är överens om ett nytt avtal som landar på 5,4 procent i löneökning över 29 månader.

Svensk handel och HRF, Hotell- och restaurangfacket, är överens om ett nytt avtal som landar på 5,4 procent i löneökning över 29 månader.

Efter utdragna förhandlingar har Svensk handel och Hotell- och restaurangfacket enats om nya kollektivavtal för restaurang- och caféanställda som arbetar på handelns företag.
Avtalet följer industrins löneökning på 5,4 procent över 29 månader. Det innebär att hotet om strejk är avvärjt.

– Efter utdragna förhandlingar är vi lättade över att strejkhotet kunnat avvärjas och att vi har ett nytt avtal på plats. I en tid där hela samhället befinner sig för tionde månaden i en pandemi som också slagit hårt mot företag och jobb vore det oansvarigt att skapa konflikt på arbetsmarknaden, anser Svensk handels förhandlingschef Ola Axelsson.

Avtalet följer industrins kostnadsmärke på 5,4 procent över 29 månader. En stötesten i förhandlingarna har varit hur HRF:s krav på en låglönesatsning ska hanteras.
Ola Axelsson säger att man från arbetsgivarhåll accepterat låglönesatsningen men krävt att den ska rymmas inom de 5,4 procent som varit riktmärket.

– Svensk Handel har varit glasklara med att vi står upp för den svenska modellen och industrins lönenormerande roll på svensk arbetsmarknad. Därför är vi nöjda med att vi träffat ett avtal som håller sig inom märkets kostnadsram, säger Ola Axelsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200