Svensk matexport upp tre miljarder kr 2020

Svensk matexport upp tre miljarder kr 2020
Foto: Mostphotos
Värdet på den svenska exporten av jordbruksvaror och livsmedel steg med tre miljarder kr, cirka sex procent under fjolåret enligt ny statistik.

Värdet på den svenska exporten av jordbruksvaror och livsmedel steg med tre miljarder kr, cirka sex procent under fjolåret enligt ny statistik.

Svensk export av jordbruksvaror och livsmedel (exklusive fisk) ökade i fjol med tre miljarder kronor till 58 miljarder kr, motsvarande ungefär sex procent i jämförelse med 2019.
Det visar färska siffror från Jordbruksverket.

Handelsunderskottet minskade med totalt 5 miljarder kronor, till 55 miljarder, eftersom importen påverkades av coronapandemin och minskade på grund av den.
Enligt Jordbruksverket uppgick importen till 113 miljarder kronor, ungefär 1 miljard  kr mindre än 2019.
Främst har importen av i första hand kött och i andra hand spannmål minskat.

Exporten till Norge och Danmark ökade under 2020 – till Norge ökade den med 1,6 miljarder kr, till Danmark med 0,31 miljarder kr.
Däremot minskade exporten till Finland marginellt – minus 60 miljoner kr – efter att frukt, grönsaker, kaffe och kött minskat något på exportsidan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil