Samarbetar om nya förpackningar för ost

Arkivbild | Foto Skånemejerier
Pappers- och förpackningsföretaget Mondi har tillsammans med Skånemejerier skapat en ny förpackning för återvinning som ska användas för ost.

Mondi har samarbetat med Skånemejerier för att skapa en monomaterial, polypropen (PP)-baserad förpackning för bland annat Icas Hushållsost.
Den nya förpackningen består av en basbana av monomaterial och lockfilm, som alla produceras och trycks av Mondi innan de omvandlas till 1 kg och 2 kg ostblock av Skånemejerier.

Den kommer att säljas på Ica och kommer nu i förpackningar som är designade för återvinning.
Mondis monomateriallösning ger höga barriärer mot syre och vattenångor, vilket håller produkten fräsch på stormarknadshyllan.

Den erbjuder hög punkteringsbeständighet som skyddar osten och bra tryckbarhet så att varumärket och återvinningsbudskapen kan kommuniceras väl på förpackningen.

Denna innovativa förpackning lanseras under samma tidsperiod som Site Zero, världens största sorteringsanläggning för begagnade plastförpackningar, slår upp portarna i Sverige.
Denna toppmoderna anläggning, beräknad att tas i drift i november 2023, kommer att behandla använt plastavfall från både Sverige och Finland.

Tack vare förpackningens monomaterialdesign kommer anläggningen att effektivt kunna sortera denna lösning för återvinning, vilket bidrar till en cirkulär ekonomi.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil