Samarbetar om nya förpackningar för ost

Arkivbild | Foto Skånemejerier
Pappers- och förpackningsföretaget Mondi har tillsammans med Skånemejerier skapat en ny förpackning för återvinning som ska användas för ost.

Mondi har samarbetat med Skånemejerier för att skapa en monomaterial, polypropen (PP)-baserad förpackning för bland annat Icas Hushållsost.
Den nya förpackningen består av en basbana av monomaterial och lockfilm, som alla produceras och trycks av Mondi innan de omvandlas till 1 kg och 2 kg ostblock av Skånemejerier.

Den kommer att säljas på Ica och kommer nu i förpackningar som är designade för återvinning.
Mondis monomateriallösning ger höga barriärer mot syre och vattenångor, vilket håller produkten fräsch på stormarknadshyllan.

Den erbjuder hög punkteringsbeständighet som skyddar osten och bra tryckbarhet så att varumärket och återvinningsbudskapen kan kommuniceras väl på förpackningen.

Denna innovativa förpackning lanseras under samma tidsperiod som Site Zero, världens största sorteringsanläggning för begagnade plastförpackningar, slår upp portarna i Sverige.
Denna toppmoderna anläggning, beräknad att tas i drift i november 2023, kommer att behandla använt plastavfall från både Sverige och Finland.

Tack vare förpackningens monomaterialdesign kommer anläggningen att effektivt kunna sortera denna lösning för återvinning, vilket bidrar till en cirkulär ekonomi.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil