Garant lanserar ny torsk- och algburgare

Garant lanserar ny torsk- och algburgare
Garant torsk- och algburgare 400 g. Så här ser den ut. Foto: Pressbild
En hållbarhetsprofilerad torsk- och algburgare är ett nytillskott från Axfoods varumärke Garant och lanseras i en förpackning med fyra 100-grammare.

En hållbarhetsprofilerad torsk- och algburgare är ett nytillskott från Axfoods varumärke Garant och lanseras i en förpackning med fyra 100-grammare.

Vi på Garant strävar alltid efter att utveckla sortimentet med god och bra mat inom hållbarhet, hälsa, ursprung och smak. Nu lanseras nästa innovation inom sjömat, den smakfulla torsk- och algburgaren. Produkten finns att köpa på Hemköp, Willys, Mat.se och Tempo, skriver företaget i en pressrelease.

– Vi jobbar aktivt med att hitta fler goda och hållbara alternativ i fiskdisken för att visa bredden av vad haven kan servera på middagsborden. Vårt mål är att kunna utöka vårt sortiment av tång och alger i butik. De är dessutom klimateffektiva livsmedel med bra proteinkällor att kunna variera vardagsmaten med, påpekar man.

Sedan tidigare har man även röd och svart tångkaviar i sortimentet. Veganska korn som man marknadsför som ett bra substitut till traditionell fiskrom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil