Delar ut 733 miljoner kr

Lantmännen delar nu ut 733 miljoner kr till sina medlemmar enligt stämmobeslut. | Foto: Lantmännen
En högre vinst under 2019 för Lantmännens verksamhet. Resultatet? Att man nu genomför sin högsta utdelning någonsin 733 miljoner kr, till medlemmarna.

Alla Lantmännens divisioner och affärsområden visade ett högre resultat under 2019 vilket möjliggör en utdelning om hela 733 miljoner kronor till medlemmarna, svenska lantbrukare. Beslutet om utdelningen togs av föreningsstämman torsdag.

Utdelningen till medlemmarna är den högsta utdelningen i Lantmännens historia, totalt 733 miljoner kronor. Lantmännen har sedan 2010 totalt delat ut 4,7 miljarder kronor till sina medlemmar. – Vi ser tillbaka på ett år som var Lantmännens mest framgångsrika genom tiderna. Det goda resultatet 2019 och en lönsam tillväxt i hela koncernen har stärkt Lantmännens finansiella ställning och möjliggör en stor utdelning, säger ordförande Per Lindahl.

– Vi är mycket glada över att kunna göra den här stora utdelningen, speciellt i en tid som präglas av oförutsägbarhet. Detta underlättar för våra medlemmar, aktiva svenska lantbrukare, att kunna hantera coronakrisen och fokusera på att trygga svensk livsmedelsförsörjning.

Vinsten för 2019 – efter finansnetto och justerat för jämförelsestörande poster – uppgick till nästan 1,9 miljarder kr, 1 877 miljoner kr för att vara exakt.
Det kan jämföras med 2018 års vinst strax under 1,4 miljarder kr (1 387 miljoner kr).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil