Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Delar ut 733 miljoner kr

Lantmännen delar nu ut 733 miljoner kr till sina medlemmar enligt stämmobeslut. | Foto: Lantmännen
En högre vinst under 2019 för Lantmännens verksamhet. Resultatet? Att man nu genomför sin högsta utdelning någonsin 733 miljoner kr, till medlemmarna.

Alla Lantmännens divisioner och affärsområden visade ett högre resultat under 2019 vilket möjliggör en utdelning om hela 733 miljoner kronor till medlemmarna, svenska lantbrukare. Beslutet om utdelningen togs av föreningsstämman torsdag.

Utdelningen till medlemmarna är den högsta utdelningen i Lantmännens historia, totalt 733 miljoner kronor. Lantmännen har sedan 2010 totalt delat ut 4,7 miljarder kronor till sina medlemmar. – Vi ser tillbaka på ett år som var Lantmännens mest framgångsrika genom tiderna. Det goda resultatet 2019 och en lönsam tillväxt i hela koncernen har stärkt Lantmännens finansiella ställning och möjliggör en stor utdelning, säger ordförande Per Lindahl.

– Vi är mycket glada över att kunna göra den här stora utdelningen, speciellt i en tid som präglas av oförutsägbarhet. Detta underlättar för våra medlemmar, aktiva svenska lantbrukare, att kunna hantera coronakrisen och fokusera på att trygga svensk livsmedelsförsörjning.

Vinsten för 2019 – efter finansnetto och justerat för jämförelsestörande poster – uppgick till nästan 1,9 miljarder kr, 1 877 miljoner kr för att vara exakt.
Det kan jämföras med 2018 års vinst strax under 1,4 miljarder kr (1 387 miljoner kr).

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.