Instabox levererar till hemmen

Nu lanserar Instabox hemleveranser i en helt ny tjänst. | Foto : Pressbild
Leveranstjänsten Instabox börjar med hemleverans. Företaget har inte sett lönsamhet i det tidigare men gör det nu i e-handelns expansiva period nu.

Leveranstjänsten Instabox är profilerad genom sina paketskåp. Efter att ha placerat dem i en rad svenska städer finns de också på olika platser i Norge och Danmark.

Nu lanserar Instabox hemleveranser i en tjänst som inte helt oväntat heter Instabikes.
Det handlar alltså om hemleverans med cykel, bland annat eftersom ett krav för att företaget ska ägna sig åt hemleveranser är att man kan skapa miljövänliga format för dem.

– Vi tror inte att ett fraktsätt kan lösa behovet av sömlösa leveranser, utan istället tror vi på att erbjuda alternativ som är anpassade efter slutkonsumentens behov i stunden. Vi har länge avhållit oss från hemleverans eftersom det är svårt att göra miljövänligt, säger företagets vd Alexis Priftis i en pressrelease.
– Jag är därför mycket stolt över vårt innovativa team som har hittat ett sätt att använda vår infrastruktur för att göra hemleveranser tillgängligt för fler utan att tumma på miljöaspekten, påpekar han.

Cykelbuden ska utgå från paketskåpen och sedan leverera till slutkund. Möjligheten att få hemleverans från paketskåpen blir ett separat leveransalternativ i samband med köp. Enligt e-handel.se är Apoteka och Lyko aktuella för den nya tjänsten.

– Vi kommer att kunna erbjuda hemleverans på mindre orter där det aldrig tidigare har varit ett alternativ. Det har helt enkelt inte lönat sig att erbjuda den tjänsten förrän nu, säger Priftis.
– Vi kommer kunna använda vår redan befintliga skåpinfrastruktur för att öka räckvidden kostnadseffektivt och leverera paket hem till cirka 7,5 miljoner svenskar vid årets slut.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil