Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Instabox levererar till hemmen

Nu lanserar Instabox hemleveranser i en helt ny tjänst. | Foto : Pressbild
Leveranstjänsten Instabox börjar med hemleverans. Företaget har inte sett lönsamhet i det tidigare men gör det nu i e-handelns expansiva period nu.

Leveranstjänsten Instabox är profilerad genom sina paketskåp. Efter att ha placerat dem i en rad svenska städer finns de också på olika platser i Norge och Danmark.

Nu lanserar Instabox hemleveranser i en tjänst som inte helt oväntat heter Instabikes.
Det handlar alltså om hemleverans med cykel, bland annat eftersom ett krav för att företaget ska ägna sig åt hemleveranser är att man kan skapa miljövänliga format för dem.

– Vi tror inte att ett fraktsätt kan lösa behovet av sömlösa leveranser, utan istället tror vi på att erbjuda alternativ som är anpassade efter slutkonsumentens behov i stunden. Vi har länge avhållit oss från hemleverans eftersom det är svårt att göra miljövänligt, säger företagets vd Alexis Priftis i en pressrelease.
– Jag är därför mycket stolt över vårt innovativa team som har hittat ett sätt att använda vår infrastruktur för att göra hemleveranser tillgängligt för fler utan att tumma på miljöaspekten, påpekar han.

Cykelbuden ska utgå från paketskåpen och sedan leverera till slutkund. Möjligheten att få hemleverans från paketskåpen blir ett separat leveransalternativ i samband med köp. Enligt e-handel.se är Apoteka och Lyko aktuella för den nya tjänsten.

– Vi kommer att kunna erbjuda hemleverans på mindre orter där det aldrig tidigare har varit ett alternativ. Det har helt enkelt inte lönat sig att erbjuda den tjänsten förrän nu, säger Priftis.
– Vi kommer kunna använda vår redan befintliga skåpinfrastruktur för att öka räckvidden kostnadseffektivt och leverera paket hem till cirka 7,5 miljoner svenskar vid årets slut.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.