Sänker klimatavtrycket med nordiskt läder

Icebugs hållbarhetschef Maria Munther | Foto Pressbild
Icebug sänker klimatavtrycket och gör det med nordiskt läder från Spoor. ”Det handlar om att ta ansvar”, säger företaget.

Skoföretaget Icebug går i bräschen för skobranschen när det kommer till hållbarhet och transparens. Nu tar de ett stort steg och lanserar sin första kollektion med fullt spårbart nordiskt läder.

– Det handlar om att ta ansvar för vårt klimatavtryck, för djurhållningen och för skogen, säger Icebugs hållbarhetschef Maria Munther.

För att ta vara på lädrets positiva egenskaper och undvika de negativa har Icebug inlett ett samarbete med Spoor. Företaget erbjuder nordiskt läder som går att spåra hela vägen tillbaka till det faktiska djuret.

– Tidigare har vi fått använda de schablonvärden som finns för läder tillverkat i Sydamerika. Nu kan vi använda Spoors orderspecifika klimatdata som ger ett mycket lägre klimatavtryck, säger Maria Munther.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil