Sänker klimatavtrycket med nordiskt läder

Icebugs hållbarhetschef Maria Munther | Foto Pressbild
Icebug sänker klimatavtrycket och gör det med nordiskt läder från Spoor. ”Det handlar om att ta ansvar”, säger företaget.

Skoföretaget Icebug går i bräschen för skobranschen när det kommer till hållbarhet och transparens. Nu tar de ett stort steg och lanserar sin första kollektion med fullt spårbart nordiskt läder.

– Det handlar om att ta ansvar för vårt klimatavtryck, för djurhållningen och för skogen, säger Icebugs hållbarhetschef Maria Munther.

För att ta vara på lädrets positiva egenskaper och undvika de negativa har Icebug inlett ett samarbete med Spoor. Företaget erbjuder nordiskt läder som går att spåra hela vägen tillbaka till det faktiska djuret.

– Tidigare har vi fått använda de schablonvärden som finns för läder tillverkat i Sydamerika. Nu kan vi använda Spoors orderspecifika klimatdata som ger ett mycket lägre klimatavtryck, säger Maria Munther.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil