Vi äter mer svenskt kött än på 15 år

Vi äter mer svenskt kött än på 15 år
Foto: Pixabay
Andelen svenskt kött var 2020 högre än på 15 år. Den stora förklaringen? Vi äter mer hemma och mindre på restaurang och handlar mer medvetet.

Andelen svenskt kött var 2020 högre än på 15 år. Den stora förklaringen? Vi äter mer hemma och mindre på restaurang och handlar mer medvetet.

Pandemin fick 2020 trenden med minskad köttimport till Sverige att accelerera och den stora skillnaden är att vi äter mer hemma och mindre ofta på restaurang.
När vi handlar köttet själva är vi nämligen tydligt mer angelägna om att köttet ska vara svenskt.

Importen av kött minskade med 14 procent under 2020 samtidigt som den svenska produktionen ökade med 2,6 procent.
Det innebär även att den svenska marknadsandelen på kött stiger och nu är 72 procent, den högsta nivån på 15 år.

Totalt innebär det här även en totalminskning av köttätandet – ett minus på 4,5 procent förra året och ett snitt nu på 78,6 kilo kött per person och år, i sin tur den lägsta nivån på 20 år.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil