Danone närmar sig startdatum i Lunnarp

Danone närmar sig startdatum i Lunnarp
Foto: Danone
Danone har nu blivit klar med ombyggnationen i anläggningen i Lunnarp och planerar för öppning av fabriken. Hittills har 16 nya medarbetare anställts.

Danone har nu blivit klar med ombyggnationen i anläggningen i Lunnarp och planerar för öppning av fabriken. Hittills har 16 nya medarbetare anställts.

I slutet av 2020 gick Danone ut med informationen om att man investerar 140 miljoner kr i sin fabrik i skånska Lunnarp.
Ambitionen är att anläggningen där ska bli en hub för växtbaserade produkter i Sverige för Danones del.

Sedan slutet av maj är ombyggnationen klar och fabriken planerar för öppning. Ombyggnationen har även lett till att 16 nya medarbetare har anställts.

– Hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion är centrala områden för Danone och utbyggnaden av fabriken och vårt strategiska partnerskap med Eat, är två satsningar vi nyligen genomfört för att stärka vår position för att vara drivande i utvecklingen av ett hållbart och hälsosamt livsmedelssystem, säger Danones nordiska vd John Sjöblom.

Fabriken i Lunnarp drivs helt av grön el och kommer från denna månad att delvis drivas med hjälp av solceller.
– Vi ser fram emot att förstärka vår roll som hub för innovation för växtbaserade produkter för Danone i Norden och den ökade kapacitet vi får genom ombyggnaden, säger fabrikschefen Levente Kiss.
– Jag är också särskilt glad över att vi valde att investera ytterligare för att installera solpaneler för att fortsatt verka för hållbar produktion, tillägger Kiss.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil