Kontanter nu på en rekordlåg nivå

Kontanter nu på en rekordlåg nivå
Foto: Mostphotos
Kontanternas andel av penningmängden i Sverige är nu 1,33 procent. Det är den lägsta nivå som uppmätts i Sverige någonsin, enligt SCB.

Kontanternas andel av penningmängden i Sverige är nu 1,33 procent. Det är den lägsta nivå som uppmätts i Sverige någonsin, enligt SCB.

Bland många andra resultat av pandemin är en att andelen kontantbetalningar fortsatt minska i än snabbare omfattning.
Förra året uppgav exempelvis färre än var tionde svarande, i en undersökning från Riksbanken, att man använt kontanter vid sitt senaste köp.

Hälften av de som svarade i den undersökningen hade över huvud taget inte använt kontanter under den senaste månaden.
Nu visar nya siffror att den utvecklingen tagit ännu störe fart.

Det är färsk statistik från SCB som visar att kontanternas andel av den totala penningmängden i Sverige nu är rekordlåg.
Kontanternas andel är nu endast 1,33 procent – motsvarande 62 miljarder kr- och det är den lägsta nivå som någonsin uppmätts.

Med de nivåerna är Sverige näst intill i särklass internationellt. Att utvecklingen nu tagit ännu mer fart förklaras av att vi dels tar till oss ny teknik som Swish väldigt snabbt men även att pandemin ökat rädslan för att använda sedlar för att undvika smitta.

Samtidigt höjs invändningar mot utvecklingen mot kontantfritt.
Där pekas inte minst den senaste månadens attentat som stängde Coop i stort sett i hela Sverige ut som ett exempel på situationer vi kan hamna i när allt blir digitalt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på camping och festival i sommar

Det smarta märket Stacky´s åker på turné i sommar och sätter upp ett stort antal campingplatser och festivaler som hållplatser på resan genom landet.

Solen, sangria och stränder lockar oss

Sol, sangria, stränder lockar oss när vi funderar på ett annat land att jobba ifrån. Inte konstigt att etta blir ett land på ”S”, alltså Spanien.

Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil