Lidl lanserar mer i återvunnen plast

Lidl lanserar mer i återvunnen plast
Här är några av de produkter som ingår i den serie hushållsartiklar Lidl nu presenterar. Foto: Pressbild Lidl

Lidl lanserar nu en serie hushållsartiklar tillverkade av ”minst 95 procent återvunnen konsumentplast”, som ett led i den globala plaststrategin.

Som en del i den globala plaststrategin Reset plastic, som initierats av Schwarz-gruppen, arbetar Lidl för att göra produkter och förpackningar i plast återvinningsbara och sluta kretsloppet. Som ett led i det arbetet lanserar Lidl nu en rad hushållsartiklar tillverkade av minst 95 procent återvunnen konsumentplast, skriver kedjan i en pressrelease.

Lidl vill använda mer återvunnen plast för att bidra till att minska resursförbrukningen och sluta kretsloppet.
Därför lanserar man nu en rad hushållsartiklar tillverkade av minst 95 procent återvunnen konsumentplast. I sortimentet återfinns olika sorters tvättkorgar, lådor och hinkar, meddelar företaget.

– Det här är en rad unika hushållsartiklar och ett fantastiskt initiativ, dels på grund av den höga mängden återvunnen plast, dels för att Schwarz-gruppen tar cirkulära plastflöden i egna händer och ägarskap över hela återvinningskedjan, säger Miriam Thunborg som är hållbarhetschef hos Lidl Sverige.
– Genom att detta är något som Lidl gör internationellt innebär det också en stor positiv påverkan på global nivå, tillägger hon.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Dogman förvärvar butikskedja i Norge

Dogman förvärvar butikskedja i Norge

Nordens största distributör av husdjurstillbehör, Dogman, fortsätter att utöka butiksnätet genom förvärvet av den norska kedjan Buster hund og katt.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.