Exporten rasar för bryggerier

Tyska bryggerier har tuffa tider och nu visar en sammanställning att man tappat sju procent av sina leveranser första halvåret, framförallt inom EU.

Det är öldrickandet i övriga EU-länder som ställer till det för de tyska bryggerierna, visar en färsk sammanställning över ölexporten under första halvåret 2020.
Tyska bryggerier levererade totalt ungefär sju procent mindre under årets första halvår jämfört med motsvarande period 2019.

I volym levererade de tyska bryggerierna visserligen imponerande 4,3 miljarder öl under halvåret men det är ändå 0,3 miljarder liter färre än motsvarande period 2019.

Ölexporten från Tyskland var 0,8 miljarder liter under halvåret och när det gäller länder utanför EU så var den i stort sett oförändrad.
Det är inom EU problemen finns ur tysk bryggerisynpunkt. Ölförsäljningen till andra länder inom EU sjönk nämligen med nästan 18 procent till 0,4 miljarder liter perioden januari-juni i år.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart dina uppgifter enligt GDPR
Läs mer här.

Citymail fossilfritt i Stockholm

Citymail kommer i sin brev- och paketutdelning bli fossilfri i hela Stockholms innerstad vilket bland andra Coop som nyttjar Citymail gillar.

FILM: Årets företagare 2020

Richard Bergfors, norrbottning och vd för Max burgers, är årets vinnare av priset ”Årets företagare”, vilket delas ut av organisationen Företagarna.

Dressmann och Cubus stänger

Cubus i centrum av Gävle läggs ned. Dressmann avvecklas i Sandviken. Varnergruppen fortsätter linjen med neddragningar och butiksstängningar.

Ikea vägrar Black friday

Istället för att hänga på Black friday ska Ikea göra något hållbart av den svarta fredagen genom att köpa tillbaka Ikea-varor från kunder den dagen.

Framtidstron på väg tillbaka

Framtidstron i både butiks- och e-handeln ökar i oktober, konstaterar Svensk handel som ser en mer positiv attityd både i näthandel och fysisk handel.

Lidl vänder – startar kundklubb

Lidl har varit den enda stora dagligvarukoncern i Sverige som saknat lojalitetsprogram. Nu ändrar man sig och startar Lidl plus, igång 19 oktober.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.