Sju gårdar avvecklar hela verksamheten

Sju gårdar avvecklar sin verksamhet | Foto MostPhotos
Ekologiska kooperativet Sju gårdar i Uppland, pionjärer inom ekologiskt och närproducerat, väljer nu att avveckla sin verksamhet.

Det var 2009 som Sju gårdar startade som ett ekologiskt kooperativ i Uppland. Marknaden för ekologiskt och närproducerat var stark och sju gårdar kunde snabbt avancera till att bli en stark regional leverantör i Uppland.

2010 blev samtliga sju mjölkgårdar klimatcertifierade och var då ensamma i Sverige om att erbjuda klimatcertifierade mejeriprodukter.
2021 korades man av Världsnaturfonden som vinnare i dess köttguide.

– Det är vi stolta över, men allt har sin tid. Vi är alla tretton år äldre, vi har lagt ner mycket arbete men känner att engagemanget inte längre räcker till för att driva en verksamhet som Sju Gårdar. Sammantaget har det lett fram till vårt beslut att avveckla, säger Sju Gårdar ordförande Henrik Johansson, i ett pressmeddelande.

Mjölkgårdarna kommer nu istället att leverera via Falköpings mejeri.
Under en övergångsperiod kommer produkter att tillverkas som tidigare på Grådö mejeri.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Obemannad butik och dito restaurang

I Sjölunda utanför Lidköping samverkar just nu Eatbox, en automatiserad enhet för snabbmat, med obemannade butiken Automat bredvid.

Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

Atria och Lithells hakar på ny trend

Nästa generation burgare ska ”smashas” och smashburgaren blir vår nästa hit på burgersidan, menar Atria och Lithells som nu hakar på trendtåget.

Fortsatt oro bland svenska handlarna

Konjunkturavmattning, utbudsproblem och hög inflation bidrar till fortsatt oro inom handeln. Handelsbarometern för maj visar minskad framtidstro.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil