Coop-vd lämnar efter sju år

Christian Wijkström lämnar som vd för CBS
Christian Wijkström. Foto: Coop
Christian Wijkström lämnar sitt jobb som vd för CBS, Coop butiker & stormarknader. Tills vidare tar styrelsen tillsammans med Fredrik Brandel över.

Christian Wijkström lämnar sitt jobb som vd för CBS, Coop butiker & stormarknader. Tills vidare tar styrelsen tillsammans med Fredrik Brandel över.

21 september, alltså idag, lämnar Christian Wijkström sitt uppdrag som vd för CBS, Coop butiker & stormarknader. Wijkström har varit vd under sju år och lett en stor förändringsprocess.

– Företaget har samtidigt gjort stora investeringar, främst i butiksnätverket. Samtliga 240 butiker har inom loppet av ett par år ställts om till de två nya butiksformaten Coop och Stora Coop, med två tydliga erbjudanden där fokus har varit prisvärd hållbar matglädje, konstaterar KF i ett pressmeddelande.

Den senaste stora processen har, naturligtvis, handlat om köpet av Nettos svenska verksamhet där nu drygt 150 butiker, ett 70-tal av dem inom CBS, ställts om till Coops butiksformat.

– Det har varit sju fantastiska år där Coop butiker & stormarknader har gått från att stå på konkursens rand till att under varje månad 2020 ta marknadsandelar från vår huvudkonkurrent, något jag känner mig väldigt stolt över, säger Christian Wijkström i en kommentar idag.

– Vi har starka ledare i våra butiker som arbetar tillsammans för att nå samma mål. Vi har gjort stora investeringar som vi har kunnat finansiera med vårt eget kassaflöde. Nettoförvärvet är en spännande erfarenhet som snart är helt integrerat i Coop. Jag ser det då som en naturlig tidpunkt att lämna företaget, säger Christian Wijkström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil