Coop-vd lämnar efter sju år

Christian Wijkström lämnar sitt jobb som vd för CBS, Coop butiker & stormarknader. Tills vidare tar styrelsen tillsammans med Fredrik Brandel över.

Christian Wijkström lämnar sitt jobb som vd för CBS, Coop butiker & stormarknader. Tills vidare tar styrelsen tillsammans med Fredrik Brandel över.

21 september, alltså idag, lämnar Christian Wijkström sitt uppdrag som vd för CBS, Coop butiker & stormarknader. Wijkström har varit vd under sju år och lett en stor förändringsprocess.

– Företaget har samtidigt gjort stora investeringar, främst i butiksnätverket. Samtliga 240 butiker har inom loppet av ett par år ställts om till de två nya butiksformaten Coop och Stora Coop, med två tydliga erbjudanden där fokus har varit prisvärd hållbar matglädje, konstaterar KF i ett pressmeddelande.

Den senaste stora processen har, naturligtvis, handlat om köpet av Nettos svenska verksamhet där nu drygt 150 butiker, ett 70-tal av dem inom CBS, ställts om till Coops butiksformat.

– Det har varit sju fantastiska år där Coop butiker & stormarknader har gått från att stå på konkursens rand till att under varje månad 2020 ta marknadsandelar från vår huvudkonkurrent, något jag känner mig väldigt stolt över, säger Christian Wijkström i en kommentar idag.

– Vi har starka ledare i våra butiker som arbetar tillsammans för att nå samma mål. Vi har gjort stora investeringar som vi har kunnat finansiera med vårt eget kassaflöde. Nettoförvärvet är en spännande erfarenhet som snart är helt integrerat i Coop. Jag ser det då som en naturlig tidpunkt att lämna företaget, säger Christian Wijkström.

Christian Wijkström lämnar som vd för CBS
Christian Wijkström. Foto: Coop

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.