Snart blir det pantat med engångsmuggar

Snart blir det pantat med engångsmuggar
I sommar blir det test med pant på engångsmuggar i Örnsköldsvik. Foto: Pressbild Örnsköldsviks kommun
I sommar ska man i Örnsköldsviks kommun i projektet ”Panta på stan” testa pant på engångsmuggar för take away, tillsammans med forskare vid Rise.

I sommar ska man i Örnsköldsviks kommun i projektet ”Panta på stan” testa pant på engångsmuggar för take away, tillsammans med forskare vid Rise.

Sommaren 2021 genomförs en pilotstudie i Örnsköldsviks kommun där kommun tillsammans med forskningsinstitutet Rise ska testa pant på engångsmuggar för take away för att öka källsorteringen på allmänna platser.

Hela juni, juli och augusti kan man med sin smartphone panta take away-muggen.
Projektet heter ”Panta på stan” och ska bidra till mer återvinning och mindre nedskräpning.

– Vi vill bli ännu bättre på att hantera avfall i våra offentliga miljöer. Projektet är ett bra sätt för oss att testa hur intresset för pant ser ut och hur vi ska utveckla vår återvinning i offentliga miljöer framåt, säger kommunens drifts- och underhållsstrateg Magnus Wiklund som tror att en framgång kan permanenta projektet.

Örnsköldsviks kommun har sedan tidigare deltagit i Rise-projektet ”Cirkulära on-the-go-förpackningar”, där man vill skapa nya lösningar för att minska nedskräpning och öka materialåtervinning och återbruk.
Projektet drivs av Rise i samarbete med Örnsköldsviks kommun och Bower. Det finansieras av Vinnova.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil