Brist på plast hot mot förpackningar

Brist på plast hot mot förpackningar
Foto: Praethip Docekalova / Mostphotos
Tyska tillverkare av plastförpackningar rapporterar om råvarubrist och även i Sverige kan det bli produktionsstörningar för förpackningsföretag.

Tyska tillverkare av plastförpackningar rapporterar om råvarubrist och även i Sverige kan det bli produktionsstörningar för förpackningsföretag.

Det är packnet.se som rapporterar att det just nu råder så stor brist på plastråvara att det kan leda till produktionsstörningar, både i Europa och i resten av världen.
Enligt branschorganisationer kommer det att leda till kraftigt högre råvarupriser och leveransproblem, skriver Ikem som är den svenska branschorganisationen för plast- och kemiföretag.

Man hävdar att problemet är så stort att risken finns att svenska företag som arbetar med plastbearbetning kan tvingas stänga delar av sin produktion.
I Tyskland är produktionen redan begränsad hos 80 procent av tillverkarna, skriver packnet.se.

Redan har det lett till kraftigt högre råvarupriser och man tror att det kommer att fortsätta.
Problemen blir då extra betungande för de företag som köper material på spotmarknader.

Bakgrunden är att efterfrågan på plastråvara ökade, betydligt mer än man väntade sig, under slutet av förra året.
En stor del av råmaterialet går dessutom nu till asiatiska marknader istället för till Europa och i slutänden kan det här få stor betydelse på förpackningssidan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil