Brist på plast hot mot förpackningar

Brist på plast hot mot förpackningar
Foto: Praethip Docekalova / Mostphotos
Tyska tillverkare av plastförpackningar rapporterar om råvarubrist och även i Sverige kan det bli produktionsstörningar för förpackningsföretag.

Tyska tillverkare av plastförpackningar rapporterar om råvarubrist och även i Sverige kan det bli produktionsstörningar för förpackningsföretag.

Det är packnet.se som rapporterar att det just nu råder så stor brist på plastråvara att det kan leda till produktionsstörningar, både i Europa och i resten av världen.
Enligt branschorganisationer kommer det att leda till kraftigt högre råvarupriser och leveransproblem, skriver Ikem som är den svenska branschorganisationen för plast- och kemiföretag.

Man hävdar att problemet är så stort att risken finns att svenska företag som arbetar med plastbearbetning kan tvingas stänga delar av sin produktion.
I Tyskland är produktionen redan begränsad hos 80 procent av tillverkarna, skriver packnet.se.

Redan har det lett till kraftigt högre råvarupriser och man tror att det kommer att fortsätta.
Problemen blir då extra betungande för de företag som köper material på spotmarknader.

Bakgrunden är att efterfrågan på plastråvara ökade, betydligt mer än man väntade sig, under slutet av förra året.
En stor del av råmaterialet går dessutom nu till asiatiska marknader istället för till Europa och i slutänden kan det här få stor betydelse på förpackningssidan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil