Ska exportera lax till Finland

Skärmdump Reocean.se
Re:ocean som bygger en gigantisk anläggning för produktion av lax på land i Säffle kommer att sälja en stor del av fisken till Finland.

Planeringen av den stora landbaserade laxproduktion som ska ske i Värmland är i full gång.
Ambitionen är att produktionsutrymmena ska vara färdiga hösten 2024.

Nu har Re:ocean skrivit en avsiktsförklaring med det finländska bolaget Kalatukku E Eriksson, som planerar att köpa en stor del av den fisk som produceras i Säffle.
– De kommer även att gå in och ta en stor del av produktionskostnaden, säger Katarina Klingspor, styrelseordförande i Reocean, till nwt.se.Sedan tidigare har Reocean skrivit avsiktsförklaringar med Axfood, Coop och Ica och nu alltså med det finska storföretaget Kalatukku E. Eriksson.
– Re:ocean kommer att erbjuda ett nytt hållbart sätt som världen konsumerar atlant-odlad lax på. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder med förstklassig hållbar landodlad atlantlax, skriver Mikko Poikolainen, vd för Kalatukku E. Eriksson, i ett pressutskick.

Re:ocean fortsätter att leta investerare till storsatsningen. Man har tidigare säkrat ett lån på 530 miljoner kr från Europeiska investeringsbanken, EIB, och har en kvarts miljard garanterad av aktieägare och investerare.
Under våren 2023 är ambitionen att få fram ytterligare 750 miljoner kr för att kunna inleda bygget i höst.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil