Ica fortsätter att satsa växtbaserat

Ica fortsätter att satsa växtbaserat
Sofia Olsson, chef för innovation och konceptutveckling hos Ica Sverige. Foto: Ica
Ica fortsätter att satsa på växtbaserat och lanserar nu ett antal produkter inom det nya sortiment som fått samlingsnamnet ”Svenskt växtbaserat”.

Ica fortsätter att satsa på växtbaserat och lanserar nu ett antal produkter inom det nya sortiment som fått samlingsnamnet ”Svenskt växtbaserat”.

Ica fortsätter satsningen på växtbaserat. Nu lanserar man produkter för ett grönare matsystem, genom det nya sortimentet ”Svenskt växtbaserat”.

Efterfrågan på växtbaserade livsmedel producerade i Sverige ökar och nyheterna är en del av Ica:s  långsiktiga satsning för att öka andelen växtbaserad mat producerad i Sverige, i vilken Ica samarbetar med utvalda lokala producenter, skriver man i en pressrelease.

Bland nyheterna finns bland annat en ärtsoppa, torkade röda linser och bönor samt ett havreris. Att äta och producera mer växtbaserad mat är en av de viktigaste faktorerna för ett grönare matsystem, något många svenskar har tagit fasta på, skriver Ica.

– Med sortimentslinjen ”Svenskt växtbaserat” vill vi hjälpa konsumenter hitta produkter som bidrar till en grönare framtid, något vi upplever en stor efterfrågan kring, säger Sofia Olsson som är chef för innovation och konceptutveckling hos Ica Sverige.
– Sortimentet lanseras stegvis nu i höst och från och med slutet av oktober kommer det att finnas tio nya produkter i butik, från havreris, matvete, bönor och linser till gula ärtor, berättar Olsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

KOMMER DU IHÅG?

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil