Ica fortsätter att satsa växtbaserat

Ica fortsätter att satsa växtbaserat
Sofia Olsson, chef för innovation och konceptutveckling hos Ica Sverige. Foto: Ica
Ica fortsätter att satsa på växtbaserat och lanserar nu ett antal produkter inom det nya sortiment som fått samlingsnamnet ”Svenskt växtbaserat”.

Ica fortsätter att satsa på växtbaserat och lanserar nu ett antal produkter inom det nya sortiment som fått samlingsnamnet ”Svenskt växtbaserat”.

Ica fortsätter satsningen på växtbaserat. Nu lanserar man produkter för ett grönare matsystem, genom det nya sortimentet ”Svenskt växtbaserat”.

Efterfrågan på växtbaserade livsmedel producerade i Sverige ökar och nyheterna är en del av Ica:s  långsiktiga satsning för att öka andelen växtbaserad mat producerad i Sverige, i vilken Ica samarbetar med utvalda lokala producenter, skriver man i en pressrelease.

Bland nyheterna finns bland annat en ärtsoppa, torkade röda linser och bönor samt ett havreris. Att äta och producera mer växtbaserad mat är en av de viktigaste faktorerna för ett grönare matsystem, något många svenskar har tagit fasta på, skriver Ica.

– Med sortimentslinjen ”Svenskt växtbaserat” vill vi hjälpa konsumenter hitta produkter som bidrar till en grönare framtid, något vi upplever en stor efterfrågan kring, säger Sofia Olsson som är chef för innovation och konceptutveckling hos Ica Sverige.
– Sortimentet lanseras stegvis nu i höst och från och med slutet av oktober kommer det att finnas tio nya produkter i butik, från havreris, matvete, bönor och linser till gula ärtor, berättar Olsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil