Nu ska Kontantpriset delas ut

Nu ska Kontantpriset delas ut
Å ena sidan, å andra sidan. Kontantupprorets Björn Eriksson med betalkort och kontanter. Foto: Pressbild

Kontantupproret fortsätter sin kamp för att bevara kontanterna och instiftar nu Kontantpriset som ska delas ut för första gången i december.

Kontanterna används i allt lägre utsträckning i Sverige trots att många vill slå ett slag för dem och att politikerna är eniga om att de behövs.

Kontantupproret arbetar för att främja kontantanvändningen och instiftar nu Kontantpriset som för första gången delas ut i december.

Alltfler butiker och restauranger tar bort möjligheten att betala med kontanter, men i ett kontantlöst samhälle blir vi sårbara och det utesluter stora grupper människor, skriver Kontantupproret som motiv till det ny priset som  delas i december ut till ett företag eller en förening som främjat kontantanvändningen i Sverige.

– Vi vill hylla alla de företag och handlare där ute som förstår värdet med att erbjuda kontantbetalningar till sina kunder. De som förstår vikten av demokrati och inte utesluter de 1,1 miljoner människor som inte har samma möjlighet att betala med digitala betalmedel, säger Björn Eriksson, ordförande för Kontantupproret.

Kontantupproret bjuder nu in svenska folket till att skicka in nomineringar.

Kontantpriset har blivit möjligt genom en donation från en engagerad privatperson, Anders Tullberg.

– Som boende i Bryssel kan jag jämföra hur kontanterna hanteras i andra länder och jag kan inte förstå varför det gått så långt i just Sverige. Jag hoppas att donationen kan inspirera fler att fortsätta det viktiga arbetet för kontanterna, säger Anders Tullberg.

Kontantpriset är på 10 000 kronor och ja, det delas ut i kontanter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil