Nu ska Kontantpriset delas ut

Nu ska Kontantpriset delas ut
Å ena sidan, å andra sidan. Kontantupprorets Björn Eriksson med betalkort och kontanter. Foto: Pressbild

Kontantupproret fortsätter sin kamp för att bevara kontanterna och instiftar nu Kontantpriset som ska delas ut för första gången i december.

Kontanterna används i allt lägre utsträckning i Sverige trots att många vill slå ett slag för dem och att politikerna är eniga om att de behövs.

Kontantupproret arbetar för att främja kontantanvändningen och instiftar nu Kontantpriset som för första gången delas ut i december.

Alltfler butiker och restauranger tar bort möjligheten att betala med kontanter, men i ett kontantlöst samhälle blir vi sårbara och det utesluter stora grupper människor, skriver Kontantupproret som motiv till det ny priset som  delas i december ut till ett företag eller en förening som främjat kontantanvändningen i Sverige.

– Vi vill hylla alla de företag och handlare där ute som förstår värdet med att erbjuda kontantbetalningar till sina kunder. De som förstår vikten av demokrati och inte utesluter de 1,1 miljoner människor som inte har samma möjlighet att betala med digitala betalmedel, säger Björn Eriksson, ordförande för Kontantupproret.

Kontantupproret bjuder nu in svenska folket till att skicka in nomineringar.

Kontantpriset har blivit möjligt genom en donation från en engagerad privatperson, Anders Tullberg.

– Som boende i Bryssel kan jag jämföra hur kontanterna hanteras i andra länder och jag kan inte förstå varför det gått så långt i just Sverige. Jag hoppas att donationen kan inspirera fler att fortsätta det viktiga arbetet för kontanterna, säger Anders Tullberg.

Kontantpriset är på 10 000 kronor och ja, det delas ut i kontanter.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Scan och Foodora i julsamarbete

Scan och Foodora i julsamarbete

Foodora och Scan inleder ett samarbete i Stockholm vid jul där man erbjuder stockholmarna en matkasse med leverans under samma dag och inom en timme.

Mycorena vinner Utstickarpriset

Mycorena vinner Utstickarpriset

När Polarbröd för nionde året delar ut Utstickarpriset går det till startupen Mycorena för en metod att tillverka svampprotein av livsmedelsrester.

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Franska kedjan Monoprix söker sig utomlands och vill bland annat etablera sig i Sverige och sälja bland annat hälsosamma och hållbara livsmedel.

Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.