Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Vill starta vingård i Uppsala

Nordligast av de svenska vinproducenterna idag är en vingård i Flen i Sörmland – men inte särskilt länge till. | Foto : Pixabay
Sveriges nordligaste vingård? Den finns i Flen – än så länge. Nu ska Länna bruk starta en vingård utanför Uppsala. Första provsmakningen om fem år.

I Sverige finns idag ett 40-tal kommersiella vinproducenter, av naturliga skäl i hög grad samlade till Skåne och södra Sverige i övrigt. Där finns för övrigt jordar som anges ge kvalitéer till druvorna vilka är unika och klimatförändringarna talar också för Sverige som vinproducent.

Nordligast av de svenska vinproducenterna idag är en vingård i Flen i Sörmland – men inte särskilt länge till.
Länna bruks dryckeshandel vill satsa på en vingård i Ärna utanför Lund vilket enligt föreningen Svenskt vin då blir den nordligaste.

– Vi tycker att den (platsen) passar bra då det är ett solläge och att det ligger lite skyddat med ett skogsparti runt om. Det blir ett sorts mikroklimat som vi tror passar vinodling, säger Victor Rydén, en av grundarna, till unt.se.

1 000 rankor av sorten solaris och 250 rankor av sorten rondo planerar man ska få plats på den en halv hektar stora vingården.
Förhoppningen är att om fyra eller fem år ha den första årgången till försäljning men vilken typ av vin det blir är inte oklart även om initiativtagarna i uttalanden till lokaltidningen lutar åt ett mousserande vin.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.