Genombrott för 3d-printat kött på gång

Genombrott för 3d-printat kött på gång
3D-printat kött i stekpannan – Redefine meat ser ett genombrott. Foto: Pressbild Redefine meat
Företaget Redefine meat tror sig ha gjort ett genombrott för 3D-printat kött. ”Åtta av tio kommer inte att känna skillnad”, hävdar företaget.

Företaget Redefine meat tror sig ha gjort ett genombrott för 3D-printat kött. ”Åtta av tio kommer inte att känna skillnad”, hävdar företaget.

3D-printad mat kan ur flera aspekter bli en viktig del när det gäller framtidens kost – och en del i det handlar om 3D-printat kött.
Nu anser företaget Redefine meat att man åstadkommit ett genombrott på just det området.

Kött har ansetts som ett svårt livsmedel att replikera eftersom det – till skillnad från många andra livsmedel – kräver en kombination av egenskaper för att vi ska äta och acceptera det.
Det ska smaka, lukta, kännas och över huvud taget ”bete sig” som äkta kött av djur för att vi ska acceptera det. Redefine meat har arbetat med problemet i flera år men säger sig nu vara nära ett genombrott.
Efter ett experiment med en kock från ett högklassigt restaurangkök sade denne, efter att ha provsmakat, att åtta av tio personer inte skulle känna skillnad mot en riktig köttbit.

Företaget vill skapa ett ”djurfritt kött” och använder sig i försöken av kombinationer av växtproteiner för att skapa köttliknande material som matchar köttets olika egenskaper, skriver 3dp.se.
Nu arbetar man med att få ”köttet” att bete sig som det ska såväl i frys och kyl som i rumstemperatur samt kokt och/eller stekt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil