Genombrott för 3d-printat kött på gång

Genombrott för 3d-printat kött på gång
3D-printat kött i stekpannan – Redefine meat ser ett genombrott. Foto: Pressbild Redefine meat
Företaget Redefine meat tror sig ha gjort ett genombrott för 3D-printat kött. ”Åtta av tio kommer inte att känna skillnad”, hävdar företaget.

Företaget Redefine meat tror sig ha gjort ett genombrott för 3D-printat kött. ”Åtta av tio kommer inte att känna skillnad”, hävdar företaget.

3D-printad mat kan ur flera aspekter bli en viktig del när det gäller framtidens kost – och en del i det handlar om 3D-printat kött.
Nu anser företaget Redefine meat att man åstadkommit ett genombrott på just det området.

Kött har ansetts som ett svårt livsmedel att replikera eftersom det – till skillnad från många andra livsmedel – kräver en kombination av egenskaper för att vi ska äta och acceptera det.
Det ska smaka, lukta, kännas och över huvud taget ”bete sig” som äkta kött av djur för att vi ska acceptera det. Redefine meat har arbetat med problemet i flera år men säger sig nu vara nära ett genombrott.
Efter ett experiment med en kock från ett högklassigt restaurangkök sade denne, efter att ha provsmakat, att åtta av tio personer inte skulle känna skillnad mot en riktig köttbit.

Företaget vill skapa ett ”djurfritt kött” och använder sig i försöken av kombinationer av växtproteiner för att skapa köttliknande material som matchar köttets olika egenskaper, skriver 3dp.se.
Nu arbetar man med att få ”köttet” att bete sig som det ska såväl i frys och kyl som i rumstemperatur samt kokt och/eller stekt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil