Systembolaget i topp som innovativt företag

Systembolaget i topp som innovativt företag
Foto: Systembolaget
Systembolaget har den snabbaste växande innovationsförmågan bland organisationer i svenskt näringsliv och offentlig sektor, enligt en ny ranking.

Systembolaget har den snabbaste växande innovationsförmågan bland organisationer i svenskt näringsliv och offentlig sektor, enligt en ny ranking.

Det är en ny ranking från Svenskt innovationsindex där cirka 9 000 kunder har lämnat sina omdömen.
En anledning till den snabba klättringen på listan anges vara Systembolagets förmåga att snabbt ställa om till en säker handel under covid-19.

Svenskt innovationsindex för 2020 baseras på åsikter från mer än 9 000 kunder om hur de upplevt olika företags och offentliga organisationers innovationsförmåga under året.
Närmare 90 företag och organisationer var med i studien och kunderna har värderat erbjudande, leverans, kundmiljö och kundmöte.

År 2019 låg Systembolaget på plats 17 och har nu klättrat till en fjärdeplats efter Ikea, Spotify och MTR Express.

– Vi tror att en stor anledning till att vi fått så bra omdömen är att vi varit snabba med att ställa om för att klara effekterna av pandemin och säkra en trygg och säker handel i våra butiker och i vår e-handel. Det är såklart väldigt roligt och hedrande att kunderna visar att de uppskattat det, säger Linda Bornvik som är chef för erbjudandeutveckling på Systembolaget.

Linda Bornvik betonar även att appen ”Måttfull”, som hjälper kunderna att få bättre koll på sin alkoholkonsumtion, är ett exempel på nyheter som nått kunderna det senaste året.
Hon berättar dessutom att Systembolaget har utvecklat sitt sortiment och erbjudande på flera andra sätt.

– Bland annat har vi öppnat en ny onlinebutik, tagit in flera nya och uppskattade produkter i sortimentet och ökat kundernas tillgänglighet till våra medarbetare. Exempelvis genom fler chattagenter på vår webbplats. Vi har även gjort det smidigare att hämta hem det man beställt på nätet, säger Linda Bornvik.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil