Stänger alla sina fysiska butiker

Foto Yves Rocher
Yves Rocher stänger samtliga sina fysiska butiker i Sverige. Istället ska man helt koncentrera sig på online och postorder som sägs ”utvecklas väl”.

Skönhetskedjan Yves Rocher stänger alltså samtliga sju fysiska butiker i Sverige.
Förhandlingar är inledda och totalt blir 25 anställda av med sina arbeten på grund av nedläggningen.

”Yves Rocher Nordic har fattat beslut om att stänga återstående 7 butiker i Sverige som en följd av att stigande kostnader för inköp, butikshyror och marknadskostnader inte fullt ut kan kompenseras på intäktssidan”, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Man ska nu enbart sälja online och via postorder där man säger sig ”utvecklas väl” och ”med god lönsamhet”.

– Det är med sorg vi idag meddelat våra 25 fantastiska anställda i butikerna och berörda supportfunktioner att vi inte längre kan kompensera de höga kostnader butikerna bär. Detta trots att vi sedan tidigare vidtagit besparingsåtgärder samtidigt som både trafik och omsättning i butikerna stigit under 2022, säger företagets nordiske vd Peter de Wulf. 

– De kraftigt stigande kostnaderna går helt enkelt inte att kompensera för i butiksledet. Vi hoppas att vi nu i stället möter våra butikskunder i våra digitala kanaler och genom postorder, och kommer göra vad vi kan för att hjälpa våra anställda vidare i sina karriärer, säger de Wulf.

Enligt företaget står de fysiska butikerna för endast 8 procent av den totala omsättningen på 300 miljoner kr i Norden, en anmärkningsvärt låg siffra.
Yves Rochers butiker finns i Helsingborg, Linköping och Malmö samt två i Göteborg och två i Stockholm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil