Vi handlar mer på Systemet

Försäljningen på Systembolaget stiger i spåren av coronakrisen och vårvärmen? | Foto : Mickes Fotosida
Tidigare på dagen. Tidigare i veckan. Och mer. Det handlar om hur vi gör våra inköp på Systembolaget där försäljningen mars steg med hela tio procent.

Försäljningen på Systembolaget stiger i spåren av coronakrisen – men ändå tyder allt enligt bolagets ledning på att svenskarna inte dricker mer. I volym räknat sålde visserligen Systembolaget sju procent mer under första kvartalet i år och under mars månad, när coronakrisen slog till på allvar, var ökningen hela tio procent.

Det här beror enligt Systembolagets vd Magdalena Gerger, inte på att svenskarna dricker mer utan har två helt andra förklaringar.
– Gränserna har stängts mot Danmark och Tyskland. Och restaurangförsäljningen har rimligtvis fallit i från, säger hon till TT.

Vi dricker helt enkelt mer hemma och möjligheten att smita från skatten genom att handla alkoholen i Danmark och Tyskland har stängts. Samtidigt har kundbeteendet ändrats, enligt Gerger.
– De kommer mer sällan, och köper lite mer. Man kommer tidigare på dagen, och tidigare i veckan, säger hon i samma intervju. Enligt en Sifo-undersökning Systembolaget låtit göra har 83 procent av de som svarat inte upplevt att de ändrat sina dryckesvanor, 6 procent har ökat något medan 9 procent säger sig dricka mindre.

Fakta/Såld volym per dryck

DryckKvartal 1 2020Kvartal 1 2019
Sprit4 7374 327
Vin46 27843 224
Starköl55 22551 872
Cider och blanddryck3 8563 574
Alkoholfritt550600
Totalt110 646103 597
Volym i 1000-tals liter
Källa: Systembolaget

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil